Șoferii beți sau drogați ar putea merge la închisoare. Cazanciuc: Proiect, în memoria Anastasiei, ucisă de Ziua Copilului

Data actualizării: Data publicării:
Accident rutier
Un proeict de lege, în memoria unei fetițe ucisă de un șofer. de Ziua Copilului, prevede închisoare pentru aceia care se urcă la volan beți sau drogați și produc un accident rutier cu victimă. Foto: Profimedia Images

Senatorul PSD Robert Cazanciuc readuce în prim plan propunerea legislativă, iniţiată în 2019, prin care şoferii drogaţi, beți sau fără permis care au provocat un accident mortal să fie pedepsiţi cu închisoarea. Atunci propunerea a fost respinsă de Parlament,  gest pe care senatorul îl cataloghează "absurd" și "sfidător". Cazanciuc a completat că a propus acest proiect de lege în "memoriei Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis".

Senatorul PSD și-a anunțat intenția de a reintroduce proiectul în circuitul parlamentar chiar de Ziua Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere.

" În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. Anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale", a scris pe Facebook, Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului.

Senatorul afirmă că, potrivit datelor furnizate de Poliția Română, 500 de persoane își pierd viața sau sunt rănite grav în accidente provocate de șoferi fără permis, băuți sau drogați și completează că în luna iulie polițiștii au depistat în București mai mulți șoferi drogați decât băuți.

"Cu alte cuvinte, toţi cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuţi sau drogaţi trebuie să ştie că vor merge direct la închisoare în situaţia în care vor produce un accident rutier soldat cu victime. O iniţiativă în memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru şi a celor 100 de persoane care au pierit pe şosele din data de 8 iunie 2021 (momentul votului de respingere din Camera Deputaţilor) şi până astăzi, din cauza unor 'şoferi' inconştienţi", a adăugat Cazanciuc.

Senatorul a mai scris că dedică această iniţiativă legislativă "memoriei Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis, într-o goană nebună prin localitate".

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri