Șoferii vitezomani sunt urmăriți cu drona. Poliția anunță că astfel de acțiuni pot avea loc oricând

Data publicării:
Trafic intens pe autostrada soarelui
Trafic rutier pe autostradă. Sursa foto: Politia Romana

Poliția Rutieră din Cluj apelează la tehnologie de ultimă generație pentru a-i prinde pe șoferii vitezomani. Cei care încalcă regulile vor fi supravegheați din aer cu ajutorul dronelor. Decizia vine după ce, în ultimele săptămâni, numărul accidentelor cu vicitime a crescut.

Weekendul trecut, mai mulţi șoferi din județul Cluj s-au ales cu permisele de conducere suspendate, după ce au fost filmați încălcând regulile de circulație de o dronă a Poliției Rutiere.

Iulian Timșa, purtător de cuvânt IPJ Cluj: Polițiști rutieri din cadrul IPJ Cluj au acționat pe sectorul de drum DN1 E60, limită cu județul Bihor, cu scopul de a identifica acei conducători auto care nu respectă normele rutiere, în special a celor care încalcă regimul legal de viteză sau efectuează manevre de depășire neregulamentare.

Astfel că au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale pentru depășirea limitelor de viteză și au fost reținute 9 permise de conducere pentru conducătorii auto care au efectuat manevre de depășire neregulamentare.

Drona poate fi ridicată până la o înălţime de 120 metri, suficient cât să obţină datele de identificare a maşinii care circulă neregulamentar. În paralel, Poliția Rutieră continuă să se bazeze și pe clasicele radare. Totuşi, șoferii sunt de părere că poliția ar trebui să fie mult mai prezentă în trafic.

-Există într-adevăr foarte multe infracțiuni în trafic, aș fi preferat să fie camere, acum dacă se folosesc drone e cam același lucru, dar am o părere bună.

*

-Credeți că în felul acesta vor fi mai puține accidente?

-Cu siguranță da. Și ce soluție ați mai vedea pentru a diminua numărul accidentelor?

-Radare, drone...

*

-Ajută foarte mult, ajută să monitorizeze traficul, sigur că da, dar ar trebui infrastructura făcută, mult lucrat la așa ceva, nu este infrastructură.

Poliția anunță că astfel de acțiuni pot avea loc oricând și le recomandă şoferilor să fie prudenți în trafic pentru a evita accidentele rutiere. Doar luna trecută au fost 70 de accidente în judeţul Cluj dintre care aproape 20 cu victime.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri