Șoferul maşinii cu numere anti-PSD: „Nu mi-au dat o explicaţie pentru reţinerea permisului”

Data actualizării: Data publicării:
razvan stefanescu muie psd inquam2
Foto: Inquam/Octav Ganea

Românul care şi-a înmatriculat maşina, în Suedia, cu un mesaj anti-PSD a venit cu avocatul marți dimineaţă la Brigada Rutieră Bucureşti, ca să le ceară explicaţii poliţiştilor. Ieri, agenţii i-au ridicat plăcuţele, i-au suspendat permisul şi i-au deschis dosar penal, la 13 zile după ce a intrat cu autoturismul în ţară.

razvan stefanescu muie psd inquam
Foto: Inquam/Octav Ganea

Citeşte şi: E bine că i-au dat jos plăcuţele 

ACTUALIZARE: Ioana Mateş, avocata şoferului, spune că s-a înţeles greşit că Răzvan Ştefănescu va depune o plângere penală împotriva poliţiştilor, însă este posibil să fie înaintată o sesizare cu privire la comportamentul agenţilor. Ea a precizat pentru Agerpres că va solicita Pachetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 ca lui Răzvan Ştefănescu să-i fie restituit permisul, cel puţin temporar, pentru a putea pleca din ţară.

Răzvan Ştefănescu susţine că este şofer profesionist în Suedia, având toate categoriile auto, şi nu mai poate să muncească dacă nu îşi recuperează permisul.

„Sunt şofer profesionist, am toate categoriile. Pe 11 august trebuie să plec din ţară. Nu ştiu ce voi face. Eu sper să recuperez permisul. Poliţiştii m-au anunţat că mi-au suspendat permisul pe perioada cercetărilor. Eu nu am cetăţenia suedeză, sunt doar rezident. Permisul era românesc”, a spus Răzvan Ştefănescu.


ACTUALIZARE: Răzvan Ştefănescu a declarat la ieșirea din sediul Poliţiei Rutiere că intenționează să depună o plângere penală împotriva polițiștilor, motivând că audierea sa a fost traumatizantă pentru copil. 

"Pentru copil, voi face plângere penală pentru că nu mi se pare corect. Nu am omorât pe nimeni, mă puteau lăsa o oră să las copilul undeva. Nu au fost de acord. Voi face plângere penală," a precizat Răzvan Ștefănescu. 

Citiţi şi: Schimbare majoră de tactică. Dragnea are o nouă țintă și a pus toate tunurile pe ea

”Să mă fi lăsat o oră-două să duc copilul undeva, unde aveam încredere că poate să stea. (...) Trebuia să găsesc pe cineva cu care băieţelul meu putea să stea. Băieţelul meu este traumatizat”, a spus Răzvan Ştefănescu. Acesta a povestit că fiul său, în vârstă de 8 ani, l-a întrebat de ce este dus la Poliţie şi a stat câteva ore, până la finalizarea audierilor de luni.

”I-am explicat că nu se întâmplă nimic, că totul este bine. M-a întrebat de ce vrea să-mi facă dosar penal şi de ce ne ducem la Poliţie. I-am explicat că dăm o declaraţie”, a mai spus Răzvan Ştefănescu.

El a precizat că nu a fost informat că i se vor retrage numerele personalizate, dar a spus că, cel mai probabil, informarea îi va fi trimisă la adresa din Suedia.

În plus, Răzvan Ştefănescu a spus că nu a primit o explicaţie plauzibilă pentru reţinerea permisului de conducere.
”Nu mi-au dat explicaţie pentru reţinerea permisului au spus că numerele sunt incactive din cauza asta au fost reţinute”, a mai spus românul stabilit în Suedia.

Acesta a afirmat că, în opririle precedente, a întrebat poliţiştii dacă trebuie să schimbe numerele. ”Mi-au spus că nu am voie pentru că fac alte infracţiuni şi să merg cu astea pe care le-am folosit de la intrarea în ţară””, a mai sus Răzvan Ştefănescu.

Şoferul spune că nu regretă fapta "pentru că nu am făcut nimic ilegal. Eu am consultat DEX-ul și am considerat că sunt ok plăcuțele. Așa au considerat și cei din Suedia. Cei din România, după 3 săptămâni, și-au dat seama că nu sunt legale."

Răzvan Ştefănescu a adăugat că tot ce își dorește este să-și recupereze permisul, iar "plăcuțele poate să le oprească ei."


Şoferul maşinii cu numere anti-PSD susţine că ar fi schimbat plăcuţele de înmatriculare dacă poliţiştii care l-au oprit anterior ar fi dispus acest lucru, întrucât are la el şi numerele de înmatriculare oficiale ale maşinii.

Răzvan Ştefănescu a sosit, marţi dimineaţă, la sediul Poliţiei Rutiere însoţit de avocat. El a declarat presei că doreşte să-şi clariifice situaţia, prioritatea fiind recuperarea permisului de conducere.

”Sper să se rezolve. Sunt şofer, e meseria mea”, a spus Răzvan Ştefănescu, citat de News.ro.

Acesta a precizat că ar fi schimbat plăcuţele de înmatriculare de la intrarea în ţară dacă poliţiştii care l-au oprit până acum în trafic i-ar fi atras atenţia că folosirea lor este ilegală şi dacă ar fi dispus schimbarea lor. 

”Dacă le-aş fi schimbat de capul meu aş fi făcut o ilegalitate”, a mai spus Răzvan Ştefănescu care a precizat că are asupra sa şi numerele de înmatriculare oficiale ale autoturismului.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia,  Eva Isaksen, a declarat că plăcuţele personalizate îi vor fi retrase şoferului român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri