Șoferul român care a condus 44 de ore fără pauză și a ucis 3 oameni a fost condamnat

Data publicării:
Șoferul român care a provocat accidentul cu un microbuz plin cu români, în Ungaria
Șoferul român care a provocat accidentul din Ungaria a condus 44 de ore fără pauză

Un șofer român a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare, după ce a adormit la volan și a intrat cu microbuzul plin cu români într-un camion. În urma accidentului, trei oameni au murit. Ancheta a arătat că șoferul nu dormise de 44 de ore, iar accidentul s-a produs pe fondul oboselii.

sofer roman
Șoferul român care a provocat accidentul din Ungaria a condus 44 de ore fără pauză

Citește și: Accidentul din Ungaria. Explicațiile șoferului român

Anul trecut, în luna iulie, la ora 5:40, un microbuz plin cu români care se întorceau din Marea Britanie a ieșit de pe șosea și a izbit în plin un camion care staționa într-o zonă de odihnă, în Ungaria, la doar câțiva kilometri distanță de Vama Borș.

În microbuz se aflau nouă români, iar trei dintre ei au murit pe loc.

Primele date ale anchetei autorităţilor din ţara vecină indicau faptul că şoferul român ar fi adormit la volan, din cauza oboselii, după ce ar fi condus din Dover, Anglia, până în apropiere de vama Borş, unde s-a produs tragedia, fără pauze de odihnă, și ar fi parcurs astfel un drum de aproape 1900 de kilometri.

Însă investigația ulterioară a arătat că lucrurile erau, de fapt, mult mai grave. Șoferul străbătuse Europa fără să se odihnească deloc și era treaz de mai bine de 44 de ore, atunci când a adormit la volan.

„O femeie i-a spus şi eu i-am spus: să te odihneşti o oră, două, nu contează când ajungem. Şi doamnele care au murit, o doamnă era în vârstă de 50 de ani şi o doamnă cu doi copii gemeni, i-au spus, dar el nu a dormit”, spunea, anul trecut, Gabriel Filip, victimă a accidentului.

Pasagerii microbuzului au fost preluaţi din mai multe localităţi din Marea Britanie şi ar fi trebuit transferaţi într-un autocar cu destinaţia România. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, aşa că şoferul de 35 de ani s-a angajat să îi ducă pe toţi în ţară.

Bărbatul va sta în închisoare doi ani și șase luni și are, de asemenea, interdicția de a conduce timp de patru ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri