Soluția găsită de un gălățean care a vrut să scape legal de restricții pentru a face o petrecere de botez

Data publicării:
botosei copil botez
Multe localuri aveau evenimente programate şi au fost nevoite fie să le amâne, fie să le anuleze, spre disperarea patronilor şi nemulţumirea clienţilor. FOTO: Getty Images

Este primul weekend în care, la Galaţi, restaurantele, sălile de jocuri şi cinematografele s-au închis din nou. Multe localuri aveau evenimente programate şi au fost nevoite fie să le amâne, fie să le anuleze, spre disperarea patronilor şi nemulţumirea clienţilor.

Numărul în creştere de infectări cu noul coronavirus a determinat autorităţile judeţene din Galaţi să impună noi restricţii în intervalul 6 – 12 octombrie. Măsura a dat peste cap toate evenimentele programate pentru acest sfârşit de săptămână. Dincolo de petreceri, oamenii au înţeles că regulile trebuie respectate.

Nu sunt extrem de fericită, azi aveam botezul fetiţei mele și a trebuit să reorganizez întregul eveniment, dar dincolo de toate astea siguranţa noastră primează, spune o femeie.

Sorin Drăgan, proprietar de restaurant: Am pierdut exact două evenimente de câte 50 de persoane. Au plecat în Tecuci să facă botezul. Acolo unde este voie. Au plecat la 50 de km de noi.

Şi cinematografele au tras obloanele după doar trei săptămâni de funcţionare.

Ana Spânu, administrator de cinematograf: Chiar de la început ne-am dat seama că o să fim nevoiți și am fost nevoiți să renunțăm la o parte din personal și acum până pe 12 deocamdată, cei care au avut concedii și-au luat concedii, cei care nu, concediu fără plată.

În ultimele 48 de ore, în judeţul Galaţi trei persoane au fost răpuse de COVID-19, iar alte 220 au fost confirmate cu noul coronavirus.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri