Sondaj INSCOP. Încrederea românilor în Rusia s-a prăbușit de la declanșarea războiului în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
harta conflict ucraina rusia
Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a prăbușit încrederea românilor în Rusia. Foto: Profimedia Images

Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a prăbușit încrederea românilor în Rusia, de la 16-18% cât a fluctuat în cursul anului 2021, la doar 7.5% în aprilie 2022, arată datele extrase din mai multe sondaje de opinie realizate de INSCOP.

Directorul INSCOP Research, Remus Ștefureac, a publicat joi datele mai multor sondaje de opinie care arată prăbușirea încrederii românilor în Rusia din martie 2021 până în aprilie 2022.

"În ceea ce privește profilul celor care mai au încredere multă și foarte multă în Rusia, se remarcă procente ceva mai mari de încredere în rândul votanților AUR, și la nivelul populației tinere (18-29 în special) care și înainte de război a fost ceva mai expusă la propagandă rusă.
Însă, chiar și în rândul acestor categorii, comparativ cu anul trecut, se observă o prăbușire masivă a încrederii în Rusia. De exemplu, înainte de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, peste 20% dintre votanții AUR aveau încredere multă și foarte multă în Rusia (după război au rămas aproximativ 14%) și peste 30% dintre tinerii de 18-29 de ani aveau de asemenea încredere mare și foarte mare în Rusia (după război au rămas aproximativ 12%).

Datele sunt extrase din mai multe sondaje de opinie realizate de INSCOP Research (cele 4 ediții ale sondajului ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naționalist în era dezinformării și fenomenului știrilor false” realizat la comandă German Marshal Fund & Strategic Thinking Group, respectiv INSCOP Monitor)", arată postarea directorului INSCOP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri