Sorin Cîmpeanu anunță că școlile vor avea la dispoziție 30 de milioane de măști pentru copiii care „n-au, le-au uitat sau le-au rupt”

Data publicării:
femeie si copil poarta masca
Foto: GettyImages

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus, la Digi24, că la dispoziția școlilor au fost puse 30 de milioane de măști de protecție pentru a le fi date copiilor care au nevoie de ele în timpul anului școlar 2021-2022. Cîmpeanu spune că „cei care nu vor avea, cei care le-au uitat, cei care le-au rupt, cei care le-au deteriorat, vor avea la dispoziție aceste măști”.

Cosmin Prelipceanu: Cine se ocupă de măștile și dezinfectanții din școli? Copiii trebuie să vină cu măști de acasă? Vor primi de la școală? Cum se va întâmpla?

Sorin Cîmpeanu: Există un stoc de 13 milioane de măști la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență. Am avut, luni, în ședința de guvern o ordonanță de urgență aprobată prin care autoritățile locale direcționează către școli resursele existente din perspectiva măștilor de protecție. 

Astăzi am încheiat o centralizare, cumulând toate aceste surse și avem exact 30 de milioane de măști la dispoziția școlilor. Centralizarea a fost făcută județ cu județ prin Inspectoratele Școlare Județene.

Măștile vor fi distribuite celor care au nevoie. Odată cu permisiunea de a purta măști textile, sunt elevi care vor prefera să poarte propriile măști. Cei care nu vor avea, cei care le-au uitat, cei care le-au rupt, cei care le-au deteriorat, vor avea la dispoziție aceste măști.

Miniștrii Sănătății și Educației au prezentat, anterior, noile reguli pentru deschiderea școlilor. Până la atingerea ratei de infectare de 6 la mie într-o localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea acestei rate, toți elevii vor intra în învățământ online, cu excepția învățământului special.

Copiii vor trebui să poarte masca de protecție în toate spațiile închise. Se recomandă masca de tip medical, dar sunt permise și cele textile cu condițiile să acopere corect nasul și bărbia și să fie purtate corect.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri