Sorin Cîmpeanu, despre cazul elevului peste care a căzut un dulap: O cercetare a poliției este obligatorie, să se aplice sancțiuni

Data actualizării: Data publicării:
sala clasa goala
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că incidentul de la școala 206 din București unde un dulap a căzut peste un elev trebuie să fie cercetat în mod obligatoriu de poliție și să se stabilească cine e responsabil și sancțiunile care se impun.

Ministrul a spus că s-a interesat de starea copilului care este internat la Spitalul "Grigore Alexandrescu". El a precizat că i s-a comunicat că elevul de 8 ani este internat în secția de neurochirurgie, unde i s-au făcut analize. Nu a fost nevoie de terapie intensivă, are o fractură de antebraț și se continuă investigațiile, el fiind conștient, a adăugat ministrul.

"E absolut regretabil acest incident, dar pot să vă spun că la Spitalul Grigore Alexandrescu copilul se află pe mâini bune", a subliniat ministrul.

"Evident că dulapurile în clasă trebuie ancorate de pereți. Sunt 136.000 de clase în România, iar inspectoratele școlare județene au responsabilitatea verificărilor. O să adresez întrebări Inspectoratului Școlar al Municipiului București care are datoria de a comunica înaintea ministrului Educației", a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, trebuie să aibă loc o cercetare, dincolo de cea internă.

"O cercetare făcută de organele de poliție. E obligatoriu. Astfel de lucruri trebuie clarificate pentru a vedea în responsabilitatea cui se găsesc aceste lucruri de ordin administrativ care de multe ori nu beneficiază de atenția cuvenită, să se aplice sancțiunile de rigoare, să nu se mai repete", a precizat Cîmpeanu.

Polițiștii vor deschide un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Pe de altă parte, la școală urmează să se deruleze o anchetă pentru a se stabili în ce context s-a petrecut acest incident, dacă a avut loc în pauză sau în ore și dacă copiii erau supravegheați sau nu.

Potrivit reprezentanților școlii, incidentul a avut loc în jurul orei 8.30, înainte să înceapă cursurile.

Învățătoarea era aproape de ușă și a intervenit imediat.

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri