Sorin Vezeteu, polițistul ucis la Suceava, va fi declarat post-mortem cetățean de onoare al municipiului

Data publicării:
vezeteu

Sorin Vezeteu, polițistul ucis în gara din Suceava, va fi declarat post-mortem cetățean de onoare al municipiului Suceava. Decizia a fost anunțată de viceprimarul Lucian Harșovschi, care va propune acordarea titlului într-o ședință a consiliului general, precum și acordarea unui ajutor de 5.000 de lei pentru familia polițistului.

„A rămas în urmă o soție îndurerată, dar și doi copii mici și cred că trebuie ajutați. De aceea vreau să fac și un apel la cei responsabili din Ministerul de Interne, să respecte statutul polițistului, mai exact articolul care prevede că copiii aflați în întreținerea polițistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate, ca urmare a rănirii acestuia în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuțiunilor de serviciu, precum și soțul sau soția, în acest caz soția, pot fi numiți în funcții de polițiști sau angajați ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unități ale ministerului”, a mai anunțat Lucian Harșovschi.

Sorin Vezeteu a fost înjunghiat mortal joi, 20 iulie, în Gara Burdujeni de Ioan Beșa, un individ de 23 de ani, care a declarat că urăște polițiștii, după ce a avut probleme cu legea în Spania. Sorin Vezeteu avea 38 de ani, lucra de 15 ani în poliție și era tatăl a doi copii, un băiat și o fetiță de 5 și 7 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri