Spania va administra doar o doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut Covid

Data actualizării: Data publicării:
mana cu manusa verde car e tine o doza de vaccin si o seringa
Spania va administra doar o singură doză de vaccin persoanelor sub 55 de ani care au avut Covid. Foto: Profimedia Images

Spania va administra o singură doză de vaccin împotriva Covid-19 persoanelor cu vârste până în 55 de ani care au trecut deja prin boală, a anunțat vineri Ministerul Sănătății, potrivit Reuters.

„Durata imunității la virus după infectarea naturală nu este cunoscută, dar studiile arată că administrarea unei singure doze la aceste persoane crește imunitatea”, arată Ministerul Sănătății.

Spania nu este singura țară care ia această decizie. Franța a anunțat deja o politică similară luna aceasta iar politicienii italieni dezbat dacă să urmeze și ei aceeași cale.

Autoritățile sanitare din Spania le-au recomandat persoanelor din categoria de vârstă respectivă care nu au complicații majore de sănătate să aștepte șase luni de la diagnostic înainte de a se vaccina.

Până joi, aproximativ 2,2 milioane de persoane din grupuri prioritare, cum ar fi rezidenții și personalul azilelor, persoanele cu vârsta peste 80 de ani și medicii din prima linie au primit o doză de vaccin iar aproximativ 1,2 milioane dintre aceștia au primit deja două doze.

Puțin peste 2% dintre spaniolii cărora li s-a oferit imunizarea cu un vaccin au refuzat vaccinarea, inclusiv persoane care au refuzat din motive medicale.

Bilanțul total al cazurilor a ajuns joi la 3,18 milioane, iar rata deceselor la 68.468.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri