Marea Britanie execută misiunile de poliție aeriană pentru România

Data actualizării: Data publicării:
avion Eurofighter Typhoon_shutterstock_719349667
Foto arhivă: Shutterstock

Situaţie limită pentru apărarea spaţiului aerian al României. Niciun avion de luptă de tip MiG 21 Lancer nu mai poate fi folosit în acest moment pentru misiuni de poliţie aeriană. Informaţia a fost confirmată în urmă cu puţin timp de ministrul Apărării, Mihai Fifor.

Sâmbăta trecută, un MiG 21 Lancer s-a prăbuşit la un miting aviatic din Constanţa. Procedura spune că până la descoperirea cauzelor toate migurile vor rămâne la sol. Acum ţara noastră apelează la cele patru avioane britanice aflate la baza de la Mihail Kogălniceanu pentru a survola spaţiul aerian românesc. Asta, în condiţiile în care este cunoscut că aparatele ruseşti intră frecvent în spaţiul nostru aerian. 

După tragedia de săptămâna trecută, de la mitingul aviatic, când am pierdut unul dintre cei mai buni piloți ai Forțelor Aeriene, conform procedurilor, aparatele MiG rămân la sol. În momentul de față, poliția aeriană o realizează partenerii britanici cu patru aparate Typhoon. Dacă e nevoie, ne asociem cu aparatele Șoim ale Forțelor Aeriene Române. Sunt frecvente intrări ale aparatelor de zbor ale Federației Ruse în spațiul aerian român. Sunt proceduri NATO, standard, se ridică aparatele care realizează poliție aeriană și se trece la proceduri specifice”, a declarat Mihai Fifor, ministrul Apărării.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri