Galerie Foto Spiritele se încing și mai mult în industria HoReCa în ziua în care terasele, singurele rămase deschise, sunt goale din cauza ploii

Data actualizării: Data publicării:
restaurant gol terasa ploaie bucuresti
Cea mai mare temere a oamenilor de afaceri din industria restaurantelor este că rămân fără angajați. FOTO Agerpres

Reprezentanții industriei ospitalității așteaptă ca la întâlnirea de vineri cu premierul să se revină asupra măsurii închiderii restaurantelor și trag un semnal de alarmă asupra situației dificile care va duce la pierderea locurilor de muncă pentru 100.000 de angajați.

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Terase goale în București FOTO: Agerpres

Reprezentanții HoReCa spun că vor da statul în judecată. Ei sunt de părere că închiderea restaurantelor nu va opri epidemia. Reprezentanții HoReCa susțin că industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro, ca urmare a restricţiilor decise de Guvern în contextul pandemiei de Covid-19.

"Mâine ne întâlnim cu premierul, unde vom expune aceste situații, principala noastră problemă e că nu există nicio dovadă că această creștere a numărului de cazuri are legătură cu industria restaurantelor. Considerăm abuzivă închiderea  restaurantelor care echivalează cu închiderea definitivă a acestei industrii.

Chiar dacă terasele rămân deschise, clienții nu vor veni, pentru că acesta este mesajul transmis de autorități.

Autoritățile transmit un mesaj de neîncredere.

Anunțul de acum două zile,  închis peste noapte industria ospitalității, avem rezervări, evenimente programate, stocuri de marfă.

Situația este foarte dificilă pentru această industrie care primește lovitura de grație. Aproximativ 100.000 de oameni pot să își piardă slujbele și asta nejustificat, nu e nicio motivație pentru această închidere. Suntem țapul ispășitor.

Toate celelalte sectoare care depind de industria ospitalității vor fi restricționate si vor fi nevoite să trimită oamenii în șomaj.

Industria restaurantelor a fost cel mai bine reglementată, operatorii au respectat întocmai regulile, de aceea nu am avut nici focare. Autoritățile să vină și să verifice că totul se desfășoară conform legii, să supravegheze zonele unde aceste focare au fost prezente – spitalele de bătrâni, metrou....

Sunt convins că vom avea măsuri de sprijin, dar important e să reușim să scoatem industria ospitalități de sub această anatemă. Suntem singurul stat european unde este interzisă funcționarea restaurantelor în mod nejustificat", a spus la Digi24 Dragoș Petrescu, antreprenor.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri