Spitalul din Petroșani revine la normal, după ce medicii care au avut contact cu un pacient COVID-19 au ieșit din izolare

Data publicării:
doctor medic spital
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Primii medici izolați de la Spitalul de Urgență din Petroșani, care au avut contact direct cu o pacientă revenită din Italia, care nu a respectat izolarea la domiciliu și a infectat spitalul, au revenit la serviciu. Niciun medic de la această unitate medicală din sudul județului Hunedoara nu a fost depistat pozitiv la COVID-19. 11 angajați ai spitalului, asistente și infirmiere, au fost vindecate la spitalul din Timișoara, scrie publicația locală, Gazeta de Dimineață.

După perioada de izolare, medicii și personalul medical s-au întors la spital, după ce au avut teste negative COVID -19 și au stat 14 zile în izolare.

Asta după ce au avut contact direct cu o pacienta de 26 de ani venită din Italia, care nu a respectat izolarea la domiciliu și a mers la spital pentru probleme neurologice. 11 angajați ai spitalului au fost infectați cu coronavirus. Atât asistentele și infirmierele infectate, cât și pacienta zero, au fost declarați vindecați și externați ulterior de la spitalul din Timișoara.

Medicii care au revenit acum la spital fac un apel la oameni să fie sinceri atunci când se prezintă la urgențe.

„Ce să zic suntem ca pe front, dar ne descurcăm. Există o teamă permanentă, dar dacă oamenii vor fi sinceri cu noi va fi bine pentru toată lumea. Avem costume COVID-19, dar avem nevoie și de sprijinul populației. Nu au de ce să ne mintă. În definitiv nu ne mint doar pe noi, se mint și pe ei și pe toți cei apropiați lor. Noi intrăm în contact cu alți pacienți și așa răspândirea nu mai este controlabilă”, a declarat pentru presa locală unul dintre medici.

Ultimele teste efectuate personalului medical de pe secția de cardiologice și bloc operator au ieșit negativ. Toate cele 27 de persoane testate sunt negative.

La nivelul județului Hunedoara au rămas 28 de cazuri confirmate COVID-19. 23 dintre acestea au fost externate din spital de la Timișoara.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri