Spitalul Făgăraș refuză preluarea pacienților COVID-19 din județ ca să nu „importe virusul”. „Vor răspunde penal”, transmite guvernul

Data publicării:
paramedici
Foto: Guliver/GettyImages

Spitalul Municipal Făgăraş refuză preluarea pacienţilor cu COVID-19 din judeţul Braşov, conducerea unităţii spitaliceşti susţinând că în acest fel „va fi introdus virusul într-o comunitate în care acesta nu există”. „Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii spitaliceşti, Mariana Câju, a afirmat, conform unui comunicatului citat de Agerpres, că includerea spitalului pe lista celor suport „contravine spiritului Ordonanţei militare nr. 6, care izolează municipiul Suceava şi localităţile limitrofe”, adăugând că „virusul trebuie izolat, nu diseminat”.

„Nu înţelegem de ce acest virus trebuie "importat" de la Braşov la Făgăraş, unde nu există pacienţi confirmaţi cu acest virus. Cerem ministrului Sănătăţii să revină asupra deciziei. Acest mesaj este adresat prim-ministrului României, pentru a opri acele persoane din conducerea judeţeană care au luat această decizie şi l-au indus în eroare pe ministrul Sănătăţii. Cer să oprească această incompetenţă şi iresponsabilitatea acestor domni - preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea şi prefectul judeţului, Cătălin Văsii - care se fac responsabili de acte cu caracter criminogen, dacă acest ordin va fi aplicat la Făgăraş", a spus Câju.

Ea a precizat că la spitalul din Făgăraş vor fi trataţi în continuare toţi pacienţii care se vor prezenta la Unitatea de Primiri Urgenţe şi, de asemenea, cei care vin din Braşov, dar nu au virusul.

„Până atunci, noi nu vom primi niciun pacient infectat cu acest virus transferat de la niciun spital din Braşov. (...) De asemenea, le solicit angajaţilor Spitalului Făgăraş să rămână la locul de muncă”, a mai declarat Mariana Câju.

Grupul de Comunicare Strategică transmite că unitatea medicală nu poate refuza pacienții care au coronavirus, fiind desemnat spital de suport. 

„Este un ordin care se aplică, nu se fac excepții. Nerespectarea ordinelor în timpul stării de urgență intră sub incidența legii penale, în funcție de încadrarea faptei, având în vedere OUG 1/1999 și CP”, transmite GCS și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri