Răsturnare de situație în cazul directoarei adjuncte de liceu care a murit. Ce ar fi făcut soțul înainte de masă

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta la spitalul municipal

Alina Ştiube, directoarea adjunctă a liceului din comuna bihoreană, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe din Oradea cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară. Informaţia este confirmată într-un comunicat al Spitalului Municipal din Oradea. Potrivit acesteia, starea pacientei s-a agravat brusc luni după-amiaza, când a fost transferată la secţia de Terapie Intensivă.

Actualizare: Presa locală relatează că în acest caz ar fi vorba despre o intoxicație cu o substanță chimică (insecticid) care se folosește în spații deschise, la diverse culturi.

Soțul directoarei este administrator la baza de cereale din zonă și ar fi manipulat fără sa aibă voie această substanță. La fața locului s-au deplasat nu doar echipaje sanitare, ci și inspectori de la Garda de Mediu.

„S-a folosit în mod neautorizat o substanță deosebit de periculoasă, cu care nu oricine se poate «juca». Aviz amatorilor! Din păcate, a murit un om”, a transmis șeful Gărzii de Mediu Bihor, Mihai Togor, potrivit bihon.ro.

O anchetă este în desfășurare pentru a dovedi această suspiciune.

„Cu referire la pacienta Ș.A., decedată în cursul zilei de astăzi, 09.10.2018, în unitatea ATI, transferată de la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu Oradea, comunicăm faptul că în acest moment nu pot fi individualizate, din punct de vedere medical, circumstanțele concrete și cauzele decesului pacientei. Urmează ca, de îndată ce va fi finalizat raportul de autopsie să revenim cu informațiile de interes public pe care le deținem în legatură cu situația dată”, transmit reprezentanții Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu.


Potrivit comunicatului Spitalului Municipal din Oradea, Alina Ştiube s-a prezentat la Urgenţă sâmbătă, 6 octombrie, la prânz. A fost trimisă pe secţia de Boli Infecţioase, unde a fost internată în urma consultului de specialitate cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară.

„În data de 08.10.2018, ora 15:00, starea pacientei se agravează brusc şi se transferă la ATI în stare deosebit de gravă. S-au luat măsuri agresive de resuscitare specifice în astfel de cazuri, însă bolnava nu răspunde manevrelor terapeutice, decedând în data de 09.10.2018, ora 11”, se arată în comunicatul Spitalului Municipal din Oradea.

Soţul directoarei adjuncte a liceului din Tinca, inginerul Vasile Ştiube, este în continuare pe sectia ATI, în stare gravă.

Cazul celor doi soţi este investigat de Poliţie şi este aşteptat acum rezultatul autopsiei în cazul învăţătoarei Alina Ştiube.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri