SPP a instruit forțele de securitate din Qatar care participă la Campionatul Mondial de Fotbal

Data actualizării: Data publicării:
SPP a instruit forțele de securitate din Qatar care participă la Campionatul Mondial de Fotbal.
SPP a instruit forțele de securitate din Qatar care participă la Campionatul Mondial de Fotbal. Foto: Twitter/ Romania at NATO

Serviciul de Protecție și Pază a încheiat un training pentru forțele de securitate din Qatar care participă la Campionatul Mondial de Fotbal 2022.

Potrivit unei postări pe Twitter, trainingul s-a concentrat pe protecția VIP-urilor și contracararea amenințărilor cu dispozitive explozive improvizate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

10 ofițeri SPP au asigurat pregătirea agenților responsabili de protecția VIP-urilor de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar.

Echipele de ofițeri din cadrul Serviciului de Protecție și Pază au organizat două cursuri de pregătire, a câte două săptămâni fiecare.

Serviciul de Protecție și Pază a fost ales de NATO pentru a-i pregăti pe ofițerii din Qatar ca urmare a rezultatelor excepționale pe care Serviciul de Protecție și Pază le-a avut în anii trecuți când au desfășurat mai multe activități bilaterale de pregătire cu omologii lor din Qatar.

NATO a anunțat, încă de acum două luni, că oferă Qatarului sprijin pentru aspectele de securitate ale Cupei Mondiale de fotbal (FIFA), programată să se desfășoare în Qatar între 20 noiembrie și 18 decembrie.

Statul Qatar este un partener angajat al NATO și a fost implicat activ cu Alianța Atlantică de mulți ani.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri