Stare de alertă în Băile Tuşnad: Tineri atacați de urs în centrul orașului

Data publicării:
urs

Stare de alertă în Băile Tuşnad. Doi tineri au fost atacaţi de urs în această dimineaţă chiar în centrul oraşului. Bărbaţii, ambii în vârstă de 27 de ani, au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc cu plăgi muşcate şi zgâriate. În urmă cu doar două zile un alt animal sălbatic a intrat într-un centru de plasament, a trecut de două uşi, iar mai apoi a devastat bucătăria în căutarea hranei.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Harghita, incidentul a avut loc în jurul orei 06,00, în centrul oraşului Băile Tuşnad, doi tineri de 27 de ani fiind atacaţi de un urs. Cei doi au fost muşcaţi şi au răni la picioare, piept şi în zona feţei, fiind transportaţi la spital în Miercurea Ciuc, iar medicii afirmă că starea victimelor este stabilă, scrie News.ro.

Un caz similar a avut loc în 25 iulie, când un participant la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, tot de 27 de ani, a fost internat în spital după ce a fost muşcat de o ursoaică pe stradă. Bărbatul se afla într-un grup de tineri când a fost atacat, fiind rănit la braţ şi picior.

După acel incident, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a cerut Guvernului să aprobe măsuri de relocare a urişor din zonă, arătând că există pericolul să fie atacaţi alţi oameni.

”Îi cerem ministrului să aprobe o regulă de intervenţie descentralizată pentru specimene care apar adesea în zonele populate. Continuăm să sprijinim planul de gestionare a populaţiei de urşi, dar este un drum lung de la plan la implementare”, spunea Csaba.

De asemenea, zilele trecute, tot în Băile Tuşnad, un urs a intrat noaptea într-un centru de plasament în care se află aproximativ 50 de copii, căutând mâncare, dar nimeni nu a fost rănit.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri