STAREA NAȚIEI. Primarii fac dedicații în emisiunea lui Fuego pe banii contribuabililor

Data actualizării: Data publicării:
fuego

Sute de primari de la țară sparg banii comunelor pe dedicații la televizor, la emisiunea lui Fuego, semnalează Dragoș Pătraru la emisiunea „Starea Nației”. Dedicații de Revelion, de Sfântul Ion, de 1 și 8 Martie, de prima zi de Paște, de a doua zi de Paște, de botez, de înmormântare, nu contează - bani la buget să fie, că de ocazii e plin calendarul, spune Dragoș Pătraru.

Fenomenul a fost observat de romanialibera.ro: „Prezenţe insolite în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. De câteva luni, pompos intitulate „Publicitate la televiziune naţională", sunt postate zeci de contracte semnate de primării din mediul rural pentru difuzarea de dedicaţii la una dintre emisiunile de la postul de televiziune Favorit TV. Tot omul trebuie felicitat, chiar dacă din bani publici. Mai uită şi el că uliţa e desfundată şi WC-ul e în fundul curţii”, a scris romanialibera.ro.

Dragoș Pătraru:

E ziua lu' Vasile, șoferul primarului? Pac, dedicație de câteva sute de lei la televizor! Împodobește, tată, fruntea lui Fuego cu niște bănuți de la fraieri!

Hai, că la asta nu m-aș fi gândit. Eu credeam că încă funcționează sistemul ăla pe bază de SMS-uri, ca la OTV: apăsai pe buton și în câteva secunde apăreai pe ecran alături de Ogică, Elodia și coșul de gunoi din studioul lui Dănuț Diaconescu. Văd că între timp s-a dezvoltat o adevărată industrie. O industrie mică, e drept, da' vioaie.

„Primarul comunei Recea, dl. Pavel Octavian, şi Consiliul Local doresc ca ziua de 8 Martie să aducă doamnelor şi domnişoarelor comunei Recea zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La Mulţi Ani!"

„Primarul comunei Golăieşti, d-l Bîzdîgă Mihai, şi Consiliul Local urează ca ziua de 8 Martie să fie un nou început pentru doamnele şi domnişoarele comunei Golăieşti, cu fericire şi noroc. La Mulţi Ani!" (sursa: romanialibera.ro)

Observați că singurul nume care apare clar pe ecran este al primarului. Se mai scoate și el puțin, pe banii comunei. Şi, odată cu el, se scoate și firma care gestionează spațiul de emisie. Probabil că oamenii simpli din sat se bucură, ei nu se gândesc că acolo-s tot banii lor. Hai, că-mi place rețeta, poate o introducem și noi la emisiune.

Numai Curtea de Conturi s-ar putea să nu aprecieze.

„Auzind că un alt primar a cumpărat dedicaţiile făcând chetă prin instituţie, de teamă că suma ar putea fi depistată drept cheltuială ilegală, primarul Radu Gheorghe din Cătina-Buzău a declarat: „Dacă vine Curtea de Conturi şi spune că am greşit, îi mulţumesc, calculăm cât e paguba, cu tot cu penalităţi, şi dau eu banii înapoi". (sursa: romanialibera.ro)

Simplu ca bună ziua. Și, până la urmă, ce treabă are Curtea de Conturi? E vorba de omenie, așa a explicat un primar. Și de oportunitate, ar spune domnu' Dragnea. Cum să pretinzi că este ilegal? Faci contract și apare acolo, pe ecran: "Primarul Cutare vă spune bună ziua!". De când e ilegal să spui bună ziua? Hai să fim serioși.

„Starea Nației” își imaginează, în stilu-i caracteristic, și alte mesaje de dedicație:

De la Victor P., pentru fratele Erdoğan! Pace și democrație!

De la Seby pentru Laura Codruța. Te aștept la podgorie. Puppp!

De la Traian pentru Nuțica! Băiete, adu și patru cuburi de gheață!

Din partea binomului pentru toți băieții de valoare: La mulți ani cu executare!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri