Starețul din Neamț care le-a spus oamenilor că dacă se vaccinează le vor apărea „solzi ca la pește” s-a îmbolnăvit de Covid

Data actualizării: Data publicării:
staret
Starețul unei mănăstiri din Neamț le-a spus oamenilor că dacă se vaccinează le vor apărea pe corp "solzi ca la pește". Foto: Facebook/Mănăstirea Nechit

Stareţul mănăstirii Nechit din judeţul Neamţ, care le-a spus credincioșilor că dacă se vaccinează anti-Covid le vor apărea pe corp "solzi ca la pește" s-a infectat cu virusul SARS-Cov-2 și se află internat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Starea starețului este stabilă şi "spre revenire", susțin reprezentanții mănăstirii din județul Neamț.

"Întrucât circulă multe zvonuri despre starea de sănătate a părintelui stareţ Arhimandrit Zenovie, ţinem să vă anunţăm că starea părintelui este stabilă şi spre revenire. În momentul de faţă rugăciunile tuturor contează mai mult decât orice. Nădăjduim în mila lui Dumnezeu că părintele se va reface complet”, este mesajul postat, marţi, pe pagina oficială a Mănăstirii Nechit.

"După vaccinare după o perioadă mică de timp și în combinație cu noua boală pielea oamenilor se va umple de solzi ca la pești. Nu va exista nicio explicație cu privire la originea acestei noi boli mortale care va afecta sistemul imunitar", le spunea preotul Zenovie Grigore enoriașilor în vara anului trecut.

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a reacționat imediat după apariția în spatiul public a declarațiilor starețului, spunând că preoți asemenea celui de la Neamț sunt departe de lumea reală a informației medicale.

"Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are și nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora. Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea planurilor, punerea în opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate delirant de site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea instituției Bisericii", a precizat, atunci, Vasile Bănescu.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri