Statul român trebuie să îi plătească despăgubiri lui Bivolaru. Fostul lider MISA a câștigat procesul la CEDO

Data publicării:
bivolaru2
Gregorian Bivolaru. Foto: Arhiva Digi24

Liderul Mișcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, a câștigat procesul intentat statului român la CEDO și va primi despăgubiri morale în valoare de 1.200 de euro, plus plata cheltuielilor de judecată.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului i-a dat câștig de cauză lui Bivolaru, care reclamase faptul că i-a fost încălcat dreptul la judecarea procesului său într-un termen rezonabil.

Procesul la care face referire Bivolaru este cel în care a fost condamnat la închisoare pentru întreținerea de relații sexuale cu o minoră.

Astfel, statul român îi va plăti daune morale de 1.200 de euro lui Bivolaru, plus alți 5.000 de euro, echivalentul cheltuielilor de judecată.

În 2017, Gregorian Bivolaru a mai câștigat un proces cu statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Atunci, CEDO a decis că Bivolaru trebuie să primească 7.000 de euro daune pentru că a fost privat de libertate ilegal, după decizia de eliberare din arest dispusă de Curtea de Apel București, în aprilie 2004.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri