Stratul de zăpadă la Bâlea Lac a ajuns la 21 de centimetri

Data publicării:
zapada balea
FOTO: Facebook Meteoplus

Stratul de zăpadă măsoară 21 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine, în zona turistică Bâlea Lac, din munţii Făgăraş, potrivit meteorologilor sibieni.

Turiștii care doresc să se bucure de zăpada de la Bâlea pot ajunge aici cu maşina pe Transfăgărăşan, până la Bâlea Cascadă, de unde este posibil doar transportul pe cablu. 

Cum va fi vremea în weekend în țară

Weekendul va aduce ploi în mai multe regiuni din țară, însă vremea va cunoaște o ușoară încălzire.

Vremea va fi instabilă pe parcursul zilei. Vor fi averse, descărcări electrice și grindină în regiunile nordice și nord-estice, iar după-amiaza și seara și în restul țării. Cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, iar izolat 30 l/mp.

Vântul va sufla cu 55...60 km/h în Moldova și pe creste, dar va avea intensificări și în timpul ploilor. Temperaturile vor urca până la 23 de grade Celsius în sud-vestul țării.
Locuitorii Capitalei vor avea parte din nou de perioade cu instabilitate atmosferică mai ales după orele amiezii: vor fi ploi cu tunete, fulgere, vânt puternic și chiar grindină.

Mercurul din termometre se va opri la 21 de grade Celsius în zona centrală, iar presiunea atmosferică nu va avea variații semnificative.

Valorile termice vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă, iar ploi de vară vor mai fi și mâine.

De duminică însă, vremea va căpăta un aspect plăcut, iar condițiile pentru ploi vor fi reduse. Timp frumos va fi și la început de săptămână, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri