Sturion viu găsit de polițiștii de frontieră în portbagajul unui bărbat oprit pentru un control de rutină

Data publicării:
sturion dunare
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră tulceni ai Gărzii de Coastă au redat mediului natural un sturion în stare vie, ridicat de la un bărbat care-l transporta fără documente de provenienţă, a anunţat marţi instituţia statului.

Bărbatul, în vârstă de 38 de ani, a fost oprit luni dimineaţa, pe drumul judeţean 22C, de poliţiştii de frontieră din Tulcea pentru un control de rutină, sturionul confiscat fiind descoperit în portbagajul autoturismului cu care acesta se deplasa, scrie Agerpres.

"În urma controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, în portbagaj, un sturion, de dimensiuni mici, din specia păstrugă, în stare vie, având greutatea de 4 kilograme. Peştele a fost redat mediului natural în prezenţa unui reprezentant al Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, a poliţiştilor de frontieră şi a persoanei depistate", se specifică în anunţul Gărzii de Coastă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din habitatele piscicole naturale, precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri