SUA se alătură operațiunii de căutare a submarinului dispărut. Echipajul ar mai avea oxigen doar pentru câteva ore

Data publicării:
echipa salvare submarin
SUA se alătură efoturilor de salvare a echipajului unui submarin dispărut. Foto: Profimedia Images

Armata SUA trimite asistență aeriană pentru a ajuta Indonezia să caute un submarin dispărut, la bordul căruia sunt 53 de marinari. Autoritățile indoneziene estimează că le-au mai rămas doar câteva ore pentru a găsi submarinul marinei înainte de epuizarea oxigenului, potrivit BBC.

Submarinul KRI Nanggala 402 a dispărut miercuri în timpul exercițiilor de pe coasta Bali. Navele de salvare au căutat joi submarinul indonezian dispărut, care cel mai probabil a coborât la o adâncime prea mare pentru a mai putea fi recuperat, făcând ca șansele de supraviețuire ale echipajului să fie extrem de reduse. 

 „La invitația guvernului indonezian, trimitem asistență aeriană pentru a ajuta la căutarea submarinului dispărut”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Marina indoneziană crede că submarinul a coborât la o adâncime de 600-700 de metri, mult peste pragul de rezistență al vasului.

Submarinul diesel KRI Nanggala 402 participa la un exercițiu în largul insulei Bali când nu a mai putut fi contactat. Oficialii au anunțat găsirea unei pete de petrol și existența mirosului de motorină în zona unde nava a început ultima sa coborâre, la aproximativ 96 de kilometri de insulă, însă nu au existat dovezi concludente că acestea ar avea legătură cu submarinul.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri