Suceveanul acuzat că a violat și ucis cu sânge rece o belgiancă, arestat pentru încă 60 de zile

Data actualizării: Data publicării:
alexandru caliniuc2

Judecătorii belgieni au decis să prelungească mandatul de arestare pe numele românului de 23 de ani acuzat că a violat și ucis o belgiancă. Alexandru Caliniuc va rămâne în închisoare pentru cel puțin alte 60 de zile, în urma deciziei instanței, relatează cotidianul 7sur7.

Avocatul tânărului din Suceava nu a cerut ca acesta să fie eliberat, însă a solicitat o investigație suplimentară în acest caz, în legătură cu raportul de autopsie, pe care îl contestă. 

Trupul lui Sofie Muylle, o belgiancă în vârstă de 27 de ani, a fost descoperit în luna ianuarie a acestui an, pe o plajă din stațiunea Knokke-Heist. Tânăra își petrecuse seara într-un cazino, alături de iubitul ei, iar în jurul orei 4 dimineața, fata a ieșit pe plajă, să ia o gură de aer. Acela ar fi fost momentul în care Alexandru Caliniuc ar fi atacat-o. 

Potrivit Monitorului de Suceava, avocatul tânărului român, Pieter Filipowicz, a transmis că omorul nu este cert, iar din punctul său de vedere raportul medico-legal nu lămureşte nicidecum că femeia ar fi murit sugrumată, aşa cum s-a anunțat inițial.

Conform informațiilor publicate de presa belgiană, Alexandru Caliniuc a recunoscut că ar fi violat tânăra de 27 de ani şi i-ar fi smuls un lanț de la gât, însă nu recunoaşte că a sugrumat-o. ADN-ul suceveanului a fost găsit pe corpul femeii, astfel că acesta nu a mai putut să nege că a intrat în contact cu ea în acea zi.

Anchetatorii belgieni au aflat că Sofie obișnuia să consume droguri, avea o viață agitată, cu multe nopți pierdute, avea patru telefoane mobile, în care erau înregistrate aproximativ 4.000 de contacte, inclusiv persoane din Italia, Albania sau Rusia.

Concluzia poliției a fost tânăra a ieșit din cazino pentru a se întâlni cu un bărbat pe care cel mai probabil îl cunoștea, însă discuția cu acesta a degenerat. Fata ar fi vrut să fugă, însă tânărul ar fi sugrumat-o.

Poliția i-a dat de urmă tânărului după ce în presă au apărut imagini cu un bărbat în geacă albastră, care se afla pe plajă la momentul crimei. Acesta se întorsese între timp în România, unde a fost reținut de poliție în baza unui mandat european de arestare și extrădat ulterior în Belgia, unde are loc acum ancheta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri