Suma amețitoare pe care o câștigă Andrew Tate din conținutul video de pe rețelele sociale (CNN)

Data actualizării: Data publicării:
andrew tate in halat rosu cu trabuc in mana si pizza pe masa
Andrew Tate își expune stilul de viață luxos pe rețelele sociale. Foto: Profimedia Images

Andrew Tate, fost luptător profesionist de kick-boxing tranformat în influencer „mascul alfa” misogin, a semnat anul trecut înțelegeri cu două platforme video pentru a posta conținut exclusiv, afacere în urma căreia ar fi câștigat o sumă enormă de bani, scrie CNN.

Înțelegerile nu au fost secrete, din contră, ambele platforme de social media asociate curentului ultraconservator, Rumble și GETTR, au anunțat public relația cu Tate, care fusese suspendat de pe YouTube și TikTok pentru conținutul misogin publicat. Însă nu au fost făcute publice sumele implicate în contract.

Potrivit CNN, Andrew Tate s-a lăudat în particular că înțelegerea cu Rumble, rețea socială cu conținut video populară în rândul conservatorilor, care se promovează ca fiind „imună la cancel culture”, valorează amețitoarea sumă de 9 milioane de dolari.

CNN precizează că nu a putut verifica informația din surse independente, dar a solicitat un răspuns de la compania Rumble, care nu a negat suma, spunând că are înțelegeri cu creatori de  conținut, cărora le oferă „stimulente”.

Compania a mai cerut ca Andrew Tate să fie anchetat corect pentru acuzațiile de viol care îi sunt aduse.

„Rumble condamnă ferm traficul de ființe și abuzurile sexuale, iar platforma noastră interzice pornografia și toate formele de activități ilegale. În același timp, orice persoană acuzată are dreptul la un proces”, se arată într-o declarație a companiei, citată de CNN.

În privința contractului cu platforma GETTR, CNN nu a putut obține informații.

Andrew Tate le-a adus beneficii celor două platforme cu care a încheiat înțelegeri. Potrivit Sky News, numărul de utilizatori zilnici activi pe Rumble a crescut cu 45,5% în săptămâna în care tate s-a lansat pe platformă. La rândul ei, GETTR l-a nominalizat într-un comunicat pe Andrew Tate pentru că a ajuta la creșterea audienței pe platformă.      

Contracte de milioane de dolari nu sunt ceva neobișnuit pentru companiile de social media asociate curentului ultraconservator, mai scrie CNN, dând exemplul lui Donald Trump, care a încheiat o astfel de înțelegere pe mai mulți ani și mai multe milioane de dolari cu aceeași platformă Rumble, potrivit Axios. Rumble ar valora 2 miliarde de dolari.

Înțelegerea cu GETTR s-a încheiat în momentul în care Andrew Tate a revenit pe Twitter, după ce Elon Musk a reactivat toate conturile suspendate. Cu Rumble rămâne de văzut dacă arestarea lui Andrew Tate va influența sau nu colaborarea cu platforma.

Citește și: GALERIE FOTO Cum au fost ridicate cu platforma mașinile de lux ale fraților Tate. Vehiculele de tractare, nevoite să facă mai multe drumuri

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri