Summit UE la Sibiu. Secțiune specială pe WAZE, cu străzile şi parcările închise

Data actualizării: Data publicării:
bucuresti waze
Traficul din centrul Capitalei, marți dimineață, conform hărții Waze

Aplicaţia WAZE a creat o secţiune specială dedicată summitului de la Sibiu, arătând străzile şi parcările închise şi oferind turiştilor rute alternative. Summitul are loc, joi, dar restricţiile de circulaţie au intrat deja în vigoare progresiv în ultimele zile.

„Aplicaţia WAZE a creat evenimentul Summit-UE pentru a veni in sprijinul cetăţenilor şi al turiştilor care se află în Sibiu în aceste zile. Aplicaţia arată restricţiile auto din zona centrală, respectiv din apropierea locului de desfăşurare a Summit-ului, şi le oferă utilizatorilor rutele ocolitoare pentru a putea circula în aceste zile, în condiţii normale”, au transmis organizatorii evenimentului, potrivit News.ro.

Aplicaţia arată toate străzile şi parcările închise, intervalele orare în care nu se poate circula, dar şi zonele pe unde pot fi ocolite străzile cu acces restricţionat.

Primăria municipiului Sibiu a anunţat că, din noaptea de duminică spre luni, au început lucrările de amenajare a culoarului de deplasare, între Aeroportul Internaţional Sibiu şi Piaţa Unirii, a delegaţiilor participante la Summit.

„Lucrările se vor desfăşura pe cât posibil pe timpul nopţii, pentru a nu afecta circulaţia în timpul zilei. Acest culoar se va amenaja prin delimitarea a două benzi de circulaţie din cele patru disponibile cu ajutorul unor parapeţi din material plastic. Până în data de 9 mai participanţii la trafic vor putea utiliza toate cele patru benzi, inclusiv acest culoar, restricţiile de circulaţie urmând să se instituie doar în data de 9 mai, între orele 6.00 şi 20.00”, au transmis reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Potrivit acestora, în 9 mai, circulaţia rutieră nu se va închide pe traseul de deplasare al delegaţiilor, însă sibienii sunt rugaţi, în măsura în care este posibil şi în funcţie de direcţia de deplasare, să aleagă rute ocolitoare pentru a evita blocajele în trafic.

„Participanţii la trafic sunt rugaţi să circule cu atenţie sporită, respectând semnalizarea temporară şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în zonă. Vă mulţumim pentru înţelegerea pe care o acordaţi pentru ca acest eveniment la cel mai înalt nivel să fie găzduit în bune condiţii de oraşul nostru”, au mai transmis reprezentanţii Primăriei Sibiu.

Străzile pe care e restricționat traficul pe durata summit-ului UE de la Sibiu

Încă de la începutul lunii mai, municipalitatea a anunţat progresiv tot mai multe restricţii în oraş.

Traficul auto va fi restricţionat, în perioada 8 mai, ora 22.00 – 9 mai, ora 20.00, pe următoarele străzi, cu excepţia riveranilor: str. A. Xenopol, str. Mitropoliei, str. Centumvirilor, str. Al. Odobescu, str. Ocnei, str. A. Iancu, str. Gen. Magheru (tronsonul Filarmonicii – Constituţiei), str. Felinarului, Pasajul Şcolii, str. Manejului, str. Filarmonicii, str. Tribunei, str. Azilului.

Circulaţia auto va fi închisă, în perioada 8 mai, ora 22.00 – 9 mai, ora 20.00, pe următoarele străzi, inclusiv pentru riverani: str. Gheorghe Lazăr, str. Arhivelor, str. Gen. Magheru (tronsonul dintre Filarmonicii şi Piaţa Mare).

Piaţa Unirii, pe tronsonul dintre strada Andrei Şaguna şi str. N. Bălcescu, se va închide traficului auto începând din 8 mai, ora 18.00 şi se va redeschide în data de 9 mai, ora 20.00.

„Sibienii, persoane fizice şi juridice (inclusiv instituţii), care deţin abonamente de rezident, pentru parcările de pe străzile cu restricţii, pot folosi orice altă parcare publică stradală, cu plată, din Sibiu gestionată de administraţia locală, cu excepţia parcărilor zonale Cazarma 90 şi Parcarea Teatrului. În plus, pentru buna desfăşurare a summit-ului este necesară instituirea unor măsuri de securitate prin restricţionarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6.00 şi 22.00, în câteva zone din centrul oraşului. Măsurile adoptate, normale şi necesare, sunt gândite astfel încât viaţa comunităţii să decurgă firesc, în condiţiile unui astfel de eveniment”, a mai transmis Primăria Sibiu.

Accesul pietonal pe următoarele străzi şi în următoarele pieţe va fi posibil doar pentru riverani: Cetăţii, între intersecţia str. Cetăţii - Nicolae Bălcescu şi ieşirea din parcarea „Cazarma 90”, A.D. Xenopol, Mitropoliei, Centumvirilor, Al. Odobescu, Ocnei, Tribunei, Gh. Lazăr, între str. Timotei Popovici şi Ghe. Magheru.

De asemenea, este restricionat traficul în pieţele centrale unde se află sediul Primăriei Sibiu, clădire care va găzdui întâlnirea şefilor de state şi de guverne. În Piaţa Mare, pe str. Samuel von Brukenthal şi în Piaţa Mică accesul pietonal va fi restricţionat începând din data de 8 mai, ora 6.00, până în data de 9 mai, ora 20.00.

„Cei domiciliaţi în aceste zone vor avea acces la proprietăţi în baza documentelor de identitate însoţite de ecusonul nominal de acces. Angajaţii societăţilor comerciale din aceste zone vor avea acces la locul unde îşi desfăşoară activitatea în baza unui ecuson nominal de acces şi a unui document de identitate. Turiştii cazaţi în unităţile hoteliere din aceste zone vor avea acces la locul de cazare în baza unui ecuson nominal de acces şi a unui document de identitate. Sibienii au acces pietonal, parţial, în zona centrală, str. N.Bălcescu şi Piaţa Mare, Parcul Bulevard, Piaţa Unirii – între străzile Andrei Şaguna şi N.Bălcescu, după ce vor fi verificaţi în filtrele de securitate amplasate în zonă”, au mai transmis autorităţile din Sibiu.

Încă din 4 mai, Primăria Sibiu adeschis un call center non-stop şi a creat o secţiune pe site-ul propriu în care pot fi consultate toate informaţiile despre străzi şi parcări închise, dar şi despre rutele deviate ale mijloacelor de transport în comun.

Summitul va fi găzduit, joi, de Klaus Iohannis, preşedintele României, statul care deţine în prezent preşedinţia Consiliului. Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, va prezida reuniunea. De asemenea, vor fi prezenţi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

În plus, vor fi reprezentate toate statele membre, la nivel de preşedinţi, premieri sau cancelari.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri