News Alert Surse: Guvernul pregătește demiterea prefectului de București, pentru declarațiile halucinante făcute la Digi24

Adriana Duțulescu Data actualizării: Data publicării:
prefectul de Bucuresti, in fata prefecturii, cu masca pe fata, se uita peste umar
Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, ar putea rămâne fără funcție din cauza declarațiilor controversate. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

UPDATE: Demiterea ar urma să fie decisă miercuri, în ședința de Guvern, în care va fi adoptată o Hotărâre de Guvern în acest sens. În funcția de prefect al Capitalei ar urma să fie numit Traian Berbeceanu, actualul consilier al ministrului Marcel Vela.  

Premierul analizează, luni, varianta demiterii din funcție a prefectului de București, Gheorghe Cojanu, pentru declarațiile făcute de acesta duminică seara, în emisiunea lui Marius Pancu, la Digi24. Surse guvernamentale au declarat, pentru Digi24.ro, că la această oră se caută un înlocuitor pentru funcția de prefect al Capitalei. 

Informațiile privitoare la demiterea lui Cojanu au apărut după ce, în cursul dimineții, premierul Orban a evitat să se pronunțe în privința declarațiilor halucinante făcute de prefect. „Când vom avea o decizie, o vom comunica”, a declarat șeful Guvernului. 

Duminică seara, la Digi24, Gheorghe Cojanu a făcut la ora 19 declarații neclare în legătură cu rata de infectare din București și cu luarea deciziilor în scenariul roșu, după care a intrat din nou în direct, la ora 22:30, prin telefon, ca să facă precizări.

Numai că s-a dovedit că şeful Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă nu ştia, nici la 10 ore de la comunicarea publică a datelor oficiale despre situația la zi a epidemiei de coronavirus, care este numărul de noi infectări din oraşul de care răspunde.

Gheorghe Cojanu a motivat că era la cumpărături duminică, și din acest motiv nu a văzut bilanțul oficial al Guvernului privind numărul de îmbolnăviri, decese și rata de răspândire a noului coronavirus. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri