Suspectul exploziei de la ISU Cluj a fost internat la psihiatrie. Ce le-a mărturisit anchetatorilor

Data actualizării: Data publicării:
suspect explozie isu cluj

Bărbatul care a realizat dispozitivul exploziv artizanal ce a explodat într-o parcare din Cluj-Napoca, rănind un pompier, s-a predat la Poliţie şi a fost internat într-o clinică de psihiastrie, având în vedere că are antecedente medicale în acest sens. El este cercetat pentru tentativă de omor, relatează News.ro. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj, luni, la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca s-a prezentat un bărbat de 31 de ani. El a spus că este autorul dispozitivului exploziv artizanal care săptămâna trecută a rănit uşor un pompier.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că nu pompierul era vizat, dar nu a putut spune pentru cine realizase dispozitivul exploziv. Procurorii au decis luni seară internarea sa într-o clinică de psihiatrie deoarece el are antecendente medicale în acest sens. Bărbatul de 31 de ani urmează să fie supus şi unei expertize psihiastrice pentru a se stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei.

Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, bărbatul fiind cercetat pentru tentativă de omor.

În 21 iunie, în cartierul Mănăştur din Cluj-Napoca s-a produs o explozie în urma căreia o persoană a fost rănită. Un bărbat care se deplasa spre autoturismul său parcat a observat o cutie în apropierea vehiculului şi, în momentul în care ar fi ridicat-o de pe jos, aceasta a explodat, rănindu-l. Bărbatul, care este pompier, a suferit răni uşoare mâini şi la faţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri