Tânăr bătut cu sălbăticie de taximetriști în Galați: "Au sărit toţi pe mine, cu răngi, cu bâte. Nu aveam de unde să ştiu ce-o să se întâmple"

Data publicării:
robert zaharia

Patru taximetrişti din Galaţi sunt cercetaţi, în libertate, pentru că ar fi bătut crunt un tânăr de 19 ani. Un al cincilea suspect i-ar fi furat telefonul mobil victimei. Tânărul a chemat un taxi, ca să meargă spre casă, după petrecerea de ziua sa, dar a intrat în conflict cu şoferul. Bărbatul l-a acuzat că-i murdăreşte maşina şi a sărit să-l bată, nu înainte să-şi cheme mai mulţi colegi. Incidentul a fost filmat de o cameră de supraveghere. Atenție, imaginile vă pot afecta emoţional!

Tânărul care a căzut victimă furiei oarbe a taximetriştilor îşi găseşte cu greu puterea să vorbească despre ce s-a întâmplat.

Robert Zaharia – victimă: Au sărit toţi pe mine, cu răngi, cu bâte, m-au pus la pământ oricum, mi-au dat cu picioarele cu pumnii, cu tot ce au apucat. Prietenul a reuşit să scape şi a sunat la poliţie, am rămas singur acolo. Nu aveam de unde să ştiu ce-o să se întâmple.

Tânărul de 19 ani abia îşi sărbătorise ziua de naştere. La finalul petrecerii, a chemat un taxi ca să îşi ducă acasă mai multe lucruri de la petrecere. S-a urcat în maşină împreună cu un prieten. Băiatul povesteşte că, pe drum, taximetristul le-a reproşat că i-au murdarit bancheta şi că, din cauza genţilor, nu se închide portbagajul. Cursa s-a oprit brusc, cei doi tineri au fost daţi jos, iar şoferul a chemat prin staţie mai mulţi colegi. Unul dintre băieţi a reuşit să fugă şi a sunat la 112, însă prietenul lui a fost bătut cu sălbăticie de ceata de taximetrişti. Un echipaj SMURD l-a dus la Spitalul de Urgenţă.

Ionuţ Băneşanu - purtător de cuvânt Spitalul de Urgenţă Galaţi: Diagnosticul este un traumatism cranio-facial minor. I s-a propus iniţial internarea după investigaţiile specifice, pacientul refuzând. A fost îndrumat şi către Serviciul de Medicină Legală.

Reprezentanţii firmei de taxi au refuzat să comenteze comportamentul angajaţilor.

Reprezentant firmă taxi: Ne pare rău, aşteptaţi degeaba în faţă, chiar nu are rost.

Reporter: Dar vrem un punct de vedere.

Reprezentant firmă taxi: Deocamdată nu vă putem da nicio informaţie, când vom avea, vom ieşi noi şi vă vom spune.

Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR: Nu e normal ce s-a întâmplat, ca acest individ să mai cheme încă 7 colegi în ajutor. Sunt peste tot asemenea oameni, dar încercăm să-i punem la margine. Vom face tot ce putem să venim în sprijinul anchetei în desfășurare.

Taximetriştii vor răspunde în faţa legii pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru furt şi distrugere.

Comisar Gabriela Costin - purtător de cuvânt IPJ Galaţi: După audierea victimei care ar fi declarat că în timpul altercaţiei i-ar fi fost sustras telefonul mobil şi i-ar fi fost distruse mai multe bunuri, cercectările în dosar au fost extinse şi pentru săvârşirea de furt şi distrugere.

Tânărul are nevoie de 18 zile de îngrijiri medicale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri