Tânăra din Pitești, diagnosticată cu o formă rară de cancer chiar în ziua în care a născut, a murit

Data publicării:
cristina manea

O tânără de 23 de ani din Pitești, diagnosticată imediat după ce a născut cu sarcom alveolar de părți moi, o formă rară de cancer, cu metastaze, s-a stins din viață miercuri, într-o clinică din Turcia.

Cristina Manea a născut, prin cezariană, o fetiță perfect sănătoasă, în vara anului trecut. Însă la scurt timp după ce și-a revenit din anestezie, tânăra a început să aibă dureri groaznice de cap, relatează Adevărul.ro. Cum durerile de cap pot apărea ca efect secundar al anesteziei, familia Cristinei nu a bănuit că tânăra suferea de o boală gravă, mai ales că nu se simțise rău.

Piteșteanca a rămas internată la secția de Terapie Intensivă și a reușit să își vadă fetița câteva minute, până când durerile cumplite au început iar. "Nu a avut niciodată nicio problemă medicală, niciun simptom... Începând cu luna a patra de sarcină, a început să tuşească uşor. După aceea, tusea s-a accentuat. Totul a fost pus pe seama unei sarcini mai grele, toxice. A născut pe 25 iulie 2017, la ora 8:10. La 10-12 ore după naştere, a acuzat dureri mari de cap. I-au făcut la Spitalul Judeţean din Piteşti un tomograf general şi atunci s-a declanşat calvarul, fiind suspectă de cancer cu metastaze la plămâni şi cap.”, a povestit atunci Adrian Manea, soţul tinerei.

Câteva zile mai târziu, diagnosticul a fost confirmat și de specialiștii de la Institutul Oncologic Fundeni, care i-au recomandat un tratament cu radioterapie. Pentru a trata forma rară de sarcom, familia s-a mobilizat și a reușit să strângă în două săptămâni, printr-o mobilizare excepțională, cei 70.000 de euro pentru un tratament în Turcia, care îi dădea Cristinei 50% șanse de supraviețuire.

Tânăra a fost internată la clinica din Turcia și, cu toate că inițial a părut că răspunde la tratament, ea s-a stins din viață miercuri. Fratele Cristinei a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că sora lui va fi înmormântată sâmbătă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri