Tanczos Barna: Nu avem în vedere intervenții pe centralele de apartament deja instalate. Ce se întâmplă cu blocurile în construcție

Data publicării:
calorifer in casa
Dezvoltatorii nu vor mai putea monta centrale de apartament individuale în blocurile nou construite. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Românii care au centrale de apartament nu vor fi afectați de noua legislație propusă de Ministerul Mediului. Centralele individuale vor fi interzise doar în blocurile noi, a spus ministrul Tanczos Barna.

Vom propune interzicerea centralelor în blocurile noi. Nu avem în vedere intervenții pe centralele individuale de apartament deja instalate. Vom propune o limitare a acestor soluții individuale doar în construcțiile noi”, a explicat ministrul într-o conferință de presă.

Vom propune un proiect de lege, vom analiza în coaliție și în Guvern proiectul Ministerului Mediului. Dacă va exista disponibilitate de aprobare prin ordonanță de urgență, se va aproba prin OUG, dacă nu, se va trimite în Parlament. Implementarea trebuie să fie una graduală, nu de azi pe mâine, pentru că sunt foarte multe investiții deja pornite, autorizate, gândite, proiectate, aflate în execuție pe metodele vechi. Acolo retroactiv nu poate să intervină legiuitorul în niciun caz”, a spus Tanczos Barna.

Dar pentru viitor trebuie să facem un prim pas de normalizare a acestor chestiuni de urbanism, în primul rând”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri