Tăriceanu către senatorii USR: „Aveți o doză de exhibiționism excesivă”

Data actualizării: Data publicării:
tariceanu - 2017_08_08_GC_ parlament pt instant-7501

La sfârșitul dezbaterilor generale pe modificările aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a apostrofat de mai multe ori pe senatorii USR care vociferau și transmiteau live, pe Facebook, ședința Senatului. Apogeul a fost atins când liderul ALDE s-a adresat senatoarei USR Florina Presadă.

„Doamna senator, vă rog foarte mult nu mai perturbați ședința. Aveți o doză de exhibiționism excesivă. Nu transformați Senatul în circul dumneavoastră. Duceți-vă la partid și în circumscripție și făceți cât circ doriți”, i-a spus președintele Senatului reprezentantei USR.

Ulterior, Tăriceanu l-a avertizat pe Cristian Ghica, liderul grupului USR, că reprezentanții Uniunii vor fi sancționați. „Îl avertizez pe liderul grupului USR că, dacă circul continuă, nu vă dau cuvântul la susținerea amendamentelor”, a spus Tăriceanu.

Înaintea acestui moment, președintele Senatului a fost deranjat de faptul că aleșii USR vociferau în bănci în timp ce vorbea, de la tribună, senatorul PSD Șerban Nicolae. „Vă atrag atenția să vă rețineți în timp ce colegul dumneavoastră vorbește”, le-a spus Tăriceanu.

La fel ca marți, senatorii USR au protestat, în plen, față de modul în care sunt dezbătute legile Justiției cu ajutorul unui proiector, redând pe un ecran sau pe pereții și mobilierul sălii, mesaje și imagini de la protestele magistraților. Tăriceanu le-a spus atunci să treacă în bănci, pentru că nu este sală de cinema plenul Senatului.

Miercuri dimineață, mai mulți deputați de la Uniunea Salvați România nu au fost lăsați să participe la dezbaterile pe legile justiției din plenul Senatului, în calitate de inițiatori de amendamente. Ei au acuzat conducerea Parlamentului de „bolșevism”, după ce nu au fost lăsați nici măcar la balconul unde în mod normal are acces presa.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri