Tăriceanu laudă curajul lui Tudorel Toader de a analiza activitatea DNA

Data publicării:
Calin Popescu Tariceanu_agerpres

Călin Popescu Tăriceanu laudă curajul ministrului Justiţiei Tudorel Toader de a face o analiză a activităţii DNA. Raportul privind conducere a DNA, spune preşedintele senatului, "a deschis definitiv cutia Pandorei şi a expus abuzurile" procurorilor. Liderul ALDE a remarcat că, în urma analizei ministrului Justiţiei, acesta a primit atacuri la persoană, însă acuzaţiile că procurorul-şef al DNA a încălcat Constituţia nu au putut fi demontate. Preşedintele Senatului l-a criticat pe preşedintele Klaus Iohannis care a luat apărarea DNA „recitând statistici ca un politruc din vremea comunistă, care vorbea despre producţia la hectar".

Calin Popescu Tariceanu_agerpres
FOTO: Agerpres

El salută curajul ministrului Justiţiei şi spune că niciun atac la adresa lui nu a adus vreun argument că Laura Codruţa Kovesi nu a încălcat Constituţia.

„Aşa cum am spus, obiectivul nostru este de a da instrumentele necesare oamenilor de bună credinţă din sistemul de Justiţie pentru a stopa abuzurile şi a reforma cu adevărat sistemul. Din acest punct de vedere, vreau să salut curajul de care a dat dovadă ministrul Tudorel Toader. Pentru prima oară după 10 ani, un specialist care ştie sistemul juridic din interior şi care a activat ca procuror la început de carieră, iar apoi a avut un parcurs remarcabil în mediul universitar, ajungând inclusiv judecător la CCR, a realizat o analiză amplă, cu argumente juridice precise, o analiză pe care nimeni nu a demontat-o până acum. Am văzut multe atacuri la persoană împotriva ministrului Justiţiei, dar nici un argument care să arate că dna Kovesi nu a încălcat Constituţia în repetate rânduri, pentru a face referire doar la unul din principalele argumente aduse de ministrul Justiţiei”, mai scrie liderul Senatului.

În final, Călin Popescu Tăriceanu spune: „Acest raport a deschis definitiv cutia Pandorei şi a expus abuzurile sistemului. Cei care se străduiesc să închidă cutia la loc şi să afirme că nimic nu s-a întâmplat nu înţeleg un singur lucru: România nu se va întoarce la un sistem opresiv, iar statul paralel nu are cum să câştige atât timp cât suntem o ţară europeană şi democratică”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri