Tăriceanu vrea alianță cu Ponta împotriva „partidelor mari” care vor să distrugă ALDE: Prima a fost Dăncilă. Ne-a pus tocul fin pe gât

Data actualizării: Data publicării:
ponta tariceanu INQUAM_George_Calin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Calin

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a participat duminică la Convenția Națională a Pro România. Tăriceanu a lansat o invitație către Pro România pentru a continua colaborarea cu ALDE de la prezidențiale „împotriva hegemonie partidelor mari”. 

„Ne apropie lupta împotriva hegemoniei partidelor mari, care fac tot posibilul pentru a duce la dispariția partidelor mai mici. S-ar putea ca colaborarea pe care am avut-o în susținerea lui Mircea Diaconu să nu se încheie aici, pentru că ne unește lupta împotriva celor două partide mari. Este un blat ordinar între cele două partide mari!”, le-a transmis Tăriceanu celor prezenți.

Președintele ALDE susține că primul lider politic care a vrut dispariția ALDE a fost Viorica Dăncilă.

ALDE a fost în permanență atacat de partidele mari. Prima care a încercat să îngroape ALDE a fost doamna Dăncilă, cea care a încercat să își pună tocul fin pe gântul ALDE. Acum la fel face și domnul Orban. Știu că sunteți într-o zi festivă, dar nici dumneavoastră nu sunteți ocoliți de aceste probleme. Vă urez să vă țineți tari!”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu, la Convenția Națională a Pro România.

ALDE și Pro România au colaborat și la alegerile prezidențiale din 2019, când cele două partide l-au susținut pe Mircea Diaconu. Colaborarea a fost contestată puternic din interiorul formațiunilor politice, în principal de Daniel Constantin, care a plecat la PNL și de Mihai Tudose, care s-a întors în PSD. 

La Convenția Națională a Pro România participă și liderii PSD Gabriela Firea și Marcel Ciolacu. Gabriela Firea l-a lăudat pe Victor Ponta, despre care a spus că a fost cel mai bun premier. „Sper că nu voi fi dată afară din partid pentru asta”, a spus Firea.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri