Sari la conținut

Tarom, din nou probleme tehnice la aeronave

Două zboruri ale operatorului național de la Iași au avut probleme tehnice, fapt pentru care zborurile au întârziat peste trei ore. Problema tehnică este a zecea din o serie survenită numai în această lună.

Compania TAROM informează că astăzi, 29 august 2017, din cauza unor probleme tehnice apărute la două aeronave, următoarele curse vor avea întârzieri de aproximativ 3 ore și 30 de minute. Este vorba de cursele ROT 157/8 Iaşi – Tel Aviv – Iasi și ROT 395/6 Iaşi – Luton - Iaşi;

Pasagerilor li se va asigura asistenţã la sol conform Regulamentului EC 261/2004, potrivit unui anunț de presă al companiei.

Aceasta este a zecea problemă tehnică în ultima lună.

- 27 august - zborul de la București spre Viena a avut o întâziere de aproximativ patru ore din cauza unei probleme apărute la aeronava de tip B737-300.

- 25 august, zborurile întârziate de la București spre Timisoara si Belgrad. "Evenimente de natura tehnica survenite inopinat", a informat compania. 

-21 august, cursa Timișoara-București, întârziere de șase ore, probleme apărute la aeronava ATR.

-14 august, zborul București – Belgrad, întârziere din cauza verificărilor făcute la radarul meteo.

-10 august, zboruri anulate Paris-București și București-Bruxelles din cauza nesiguranței privitoarte la funcționarea unui sistem de automatizare al zborului.

-8 august, decolare întârziată a unei aeronave pe ruta Timișoara- București din cauza indicațiilor neuzuale ale unui senzor de temperatură.

- 7 august, o aeronavă de tip ATR 42, pe ruta Salonic – București nu a mai decolat din cauza unor disuncționalități. Pasagerii au fost preluați de altă aeronavă.

- 4 august, zbor întârziat cu două rute pe ruta București Praga din cauza unor indicații anormale ale unui senzor.

- 3 august, întârzieri ale zborurilor Paris- București și București -Bruxelles din cauza unor verificări tehnice suplimentare.

O flotă veche

În pofida achiziționării recente a două aeronave, flota Tarom rămâne una veche. Aceasta este mai nouă decât cea a Blue Air, însă mai veche comparativ cu cea a low-costurilor prezente la București Wizz Air si Ryanair.

Potrivit siteului de profil Aeronews.ro, vârsta medie a flotei Blue Air este 22,4 ani. Comparativ, flota TAROM are o vârstă medie de 16,8 ani, în timp ce flotele Wizz Air si Ryanair – competitori direcți, au o vârstă medie de 4,4 ani, respectiv 6,6 ani.