Video Taximetriștii au format cozi la centrul de vaccinare din Arad: "Este o măsură de protecție a mea, a familiei mele și a pasagerilor"

Data actualizării: Data publicării:
Taximetriștii au format cozi la centrul de vaccinare din Arad
Taximetriștii au format cozi la centrul de vaccinare din Arad. Foto: Captură Digi24

Aproximativ 70 de taximetriști din Arad au vrut să atragă atenția asupra importanței imunizării împotriva Covid-19, astfel că au decis să meargă împreună, în coloană, spre centrul de vaccinare drive-thru din oraș. Printre ei au fost și câțiva străini angajați ca șoferi de taxi la noi în țară.

Taximetriștii și-au dat întâlnire în fața primăriei și din centrul orașului au mers către periferie, câțiva kilometri, până în parcarea unui hipermarket, unde este organizat centrul de vaccinare. Printre ei au fost și câțiva străini angajați la noi în țară.

Medicii care i-au vaccinat au venit și cu recomandări, așa cum este procedura: Dacă o să aveți febră , dureri de cap, dureri musculare , puteți să luați paracetamol sau algocalmin fiolă și daca la locul vaccinării o sa aveți durere, puteți să vă puneți o compresă cu apă rece".

Astfel, la ora prânzului, la centrul de vaccinare drive-thru din Arad, zeci de taxiuri așteptau la coadă. Unii dintre ei au explicat motivele pentru care au venit să se vaccineze:

- Având în vedere că transportăm pasageri, aproximativ 20-25 de persoane în cazul meu, consider că este o măsură de protecție, în primul rând a mea, a familiei mele și a celor cu care intru în contact.

- Poate să vină cineva care nu are Covid, dar e purtător de Covid și atunci este benefic pentru noi că să ne vaccinăm , eu zic că toată lumea ar trebui să meargă la vaccin.

Printre taximetriștii imunizati miercuri au fost și câțiva șoferi din Sri Lanka:

- Sunt din Sri Lanka și sunt taximetrist în România. Facem acest lucru pentru că în situația actuală este obligatoriu.

- Sunt șofer de taxi și am contact cu oamenii, din cauza asta am venit să mă vaccinez.

Medicul Oancea Alexandru, medic coordonator al centrului de vaccinare drive-thru din Arad: Până acum nu am avut reacții adverse post vaccinare, lumea este foarte încântată de acest centru deoarece poate să vină fără programare, este foarte facil pentru ei, se vaccineaza direct în mașină, după care pleacă acasă.

De două săptămâni de când s-a deschis acest centru, aproape 2.300 de persoane s-au vaccinat aici.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri