Tensiuni în BOR. IPS Teodosie nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic, doar va avea o discuție colegială

Data actualizării: Data publicării:
ips teodosie vs ips calinic
Tensiuni între IPS Teodosie și IPS Calinic, după ce un copil de șase săptămâni a murit în urma botezului. Foto: InquamPhotos / Octav Ganea - Digi24

IPS Teodosie nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Precizarea Arhiepiscopului constănțean vine după ce IPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.

IPS Teodosie a anunțat printr-un comunicat de presă că nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic. În plus, IPS Teodosie spune că va discuta colegial cu IPS Calinic la următoarea întâlnire.

„Precizăm că IPS Teodosie nu ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a IPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești. Afirmația IPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă. Așa cum se poate observa și pe materialul atașat, săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar IPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial”, a anunțat IPS Teodosie, citat de Mediafax.

Discuțiile au apărut după ce IPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez. De altfel, arhiepiscopul de Argeş şi Muscel a trimis o circulară preoţilor din judeţ în care le cere să se evite total scufundarea cu capul în apă a bebelușilor.

Pe de altă parte, IPS Teodosie a spus - după cazul bebelușului din Suceava care a murit în urma botezului - că ritualul botezului nu va fi schimbat deoarece procedurile apar în Sfintele Canoane.

„Nicicum nu se schimbă ritualul. Canoanele acestea referitoare la credință sunt valabile și peste 1.000 de ani. De aceea nu vom schimba. Nu ne intimidăm. Așa a fost și cu lingurița. Păi cum să schimbi lingurița? Nu se schimbă nimic”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri