Tiberiu Ușeriu, din nou la Ultramaratonul Arctic

Data actualizării: Data publicării:
tiberiu useriu- fb

Sportivul Tiberiu Uşeriu, primul român care a câştigat anul trecut Ultramaratonul Arctic, a pornit, din nou, în cea mai dificilă cursă din lume. Startul competiţiei, care se desfăşoară în Canada, în apropiere de Cercul Polar, a fost dat acum două zile iar românul, alături de alţi 17 concurenţi din întreaga lume, va trebui să parcurgă nu mai puţin de 566 de kilometri, în cele mai grele condiţii. Competiţia se va încheia sâmbătă.

tibi useriu - fb

Înainte de a da iar cu fruntea de zidul alb, cel care mă așteaptă cu înfrigurare, vreau să mai spun un ultim lucru: absolut orice încurajare venită de la fiecare dintre voi, orice gând bun ajunge pe căi misterioase la mine.

Știu că, la momentul oportun, toate aceste mă vor împinge cu un pas mai departe.

Nu vă puteți imagina cât de mult contează să simt că nu alerg singur în această pustietate ostilă, unde există 23 de moduri diferite de a exprima cuvântul 'zăpadă'.

În 2 ore începem spectacolul. Finalul nu-l știm. Important că alergăm împreună. Vă mulțumesc din inimă. Până la capăt!

Evoluția mea se poate urmări pe pagina de Facebook Tășuleasa Social și 6633 arctic ultra”, a scris Tibi Ușeriu pe contul de Facebook înainte de a pleca în competiție. Urmăriţi o galerie foto cu imagini după prima zi de competiție. Imaginile sunt publicate de 6633 arctic ultra (click pe prima fotografie pentru a le vedea pe celelalte):

maraton arctic 8
maraton arctic 8

Anul trecut, sportivul a trecut primul linia de sosire a cursei, după ce, timp de o săptămână, a înfruntat vântul puternic şi temperaturi de până la minus 60 de grade Celsius. Alţi doi români, Andrei Roşu şi Vlad Tănase, au împărţit, anul trecut, locul trei pe podium.

Citiţi şi:  Cum a ajuns Tibi Ușeriu de la infractorul vânat de Interpol la sportiv de anduranță

Românul Tiberiu Ușeriu a câștigat cel mai greu maraton din lume, de peste 500 de kilometri la Polul Nord

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri