Tibi Ușeriu refuză să participe la ceremonia prin care va fi declarat cetățean de onoare al Capitalei

Data actualizării: Data publicării:
tibi useriu_fb

Primăria Capitalei a anunțat săptămâna trecută că urmează să îi ofere titlul de Cetăţean de Onoare al Capitalei maratonistului Tiberiu Uşeriu, pentru că reprezintă „un exemplu de curaj, voinţă, dăruire şi performanţă”. În replică, Tibi Ușeriu spune astăzi că nu va refuza titlul, dar că nu va participa la ceremonie.

Tibi Ușeriu spune că a aflat din presă despre propunerea făcută de primarul Gabriela Firea.

Dragi prieteni, am aflat din presă despre propunerea de a mi se acorda titlul de Cetățean de Onoare al Bucureștiului și tot din presă am aflat că unul dintre motive ar fi că exemplul meu este „despre cum să-i reabilitezi pe alții”. Nu m-aș fi gândit niciodată că pe umerii unui bărgăoan ar ajunge să atârne vreodată o asemenea responsabilitate. Eu îmi doresc ca exemplul meu să-i inspire pe cei care doresc să-și depășească limitele, întotdeauna în slujba binelui, nu pentru „a-i reabilita pe alții”. Dacă în Consiliul General se va vota acordarea acestui titlu, nu îl voi refuza, din respect pentru toți bucureștenii, dar nu mă voi prezenta la ceremonia de decernare și nici la alte festivități”, scrie Tibi Ușeriu pe Facebook.

„Le mulțumesc celor care s-au gândit să-mi acorde această distincție și tuturor celor care cu gândurile lor bune m-au susținut în timpul ultimei competiții”, adaugă el.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În doar câteva ore, postarea lui Tibi Uşeriu a devenit virală în mediul online. Sute de persoane au comentat această decizie şi i-au transmis mesaje lui Tibi Uşeriu.

Câteva dintre aceste mesaje:

"Pentru noi sunteti mult mai mult, sunteti Tibi Useriu care a ajuns acolo unde noi nici macar nu putem visa, care nu s-a frant nici n fata oamenilor si nici on fata naturii. Va iubim, ne-ati invatat sa mai facem un pas inainte chiar cand prapastia din noi ne trage in jos"

"O simpla diplomă nu spune nimic despre uriasa ta performanta! Te iubim! Unii nu inteleg ca celui care i se da mult i se cere si foarte mult! Si nu e deloc usor!"

"Si fara festivitati si tāierea panglicilor , tu oricum esti cetāteanul nostru de onoare!!!! Felicitari inca o data !!!!"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri