Timișoara ar putea intra în carantină. Dominic Fritz: „Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI”

Data actualizării: Data publicării:
tir terapie intensiva medic si pacient
Imagini din rulota ATI la Timișoara. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Timișoara ar putea intra în carantină, în condițiile în care rata de infectare în municipiu continuă să crească, iar în spitale şi în secţiile ATI nu mai sunt locuri libere, a anunțat, miercuri, primarul Dominic Fritz. 

„Există posibilitatea carantinării Timişoarei. Tocmai pentru că nu mai sunt paturi în spitale şi sunt câteva comune periurbane care sunt, şi ele, propuse pentru carantinare. Eu cred că aşa cum este făcută acum, carantinarea nu ar avea efectele pe care ni le dorim. Nu cred că o carantinare a Timişoarei este o soluţie fezabilă, decât dacă am carantina tot judeţul Timiş, cu controale dure. Cred că încă avem o cale să evităm carantinarea, cu toate consecinţele aferente”, a afirmat Fritz, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

El a făcut apel la cetăţeni, la patronii de terase, magazine şi săli de fitness să respecte regulile de prevenire a contaminării cu SARS-Cov-2, întrucât măsura carantinării ar avea efecte negative asupra întregii comunităţi.

„Fac un apel la timişoreni să înţeleagă această situaţie. Eu înţeleg şi că din rândul operatorilor economici au ajuns la capătul puterilor. Dacă acum nu avem grijă şi ajungem într-un val în care tot ne va forţa să închidem economia, tot acolo ajungem. Pentru cei care au restaurante, săli de fitness, vă rog să respectaţi limitele impuse în pandemie”, a mai adăugat primarul.

De asemenea, edilul a mai anunţat că de joi se redeschid spaţiile din spitalul-suport COVID din cadrul Clinicii ASCAR.

„De mâine, deschidem ASCAR, ca spital-suport COVID. Spitalele sunt pline, nu mai sunt locuri ATI în tot judeţul. Pacienţii sunt din ce în ce mai tineri, iar formele, tot mai grave”, a mai afirmat Dominic Fritz.

Conform ultimului comunicat transmis miercuri de către DSP Timiş, în municipiul Timişoara rata de incidenţă a urcat la 7,25 la mia de locuitori, de la 6,99 înregistrată marţi. În judeţ rata de incidenţă a urcat, de asemenea, la 5,24 la mia de locuitori.

Carantină în mai multe localități din județul Timiș

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a adoptat miercuri decizia de instituire a carantinei în localitățile Otelec, Biled și comuna Moșnița Nouă - localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Timiș, având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut o analiză la nivelul localităților care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori.

Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică analizele, iar INSP a transmis, marți seară, avizele pentru instituirea carantinei în localitățile Otelec, Biled și UAT Moșnița Nouă – doar localitățile Moșnița Veche, Moșnița Nouă și Urseni.

CJSU Timiș a votat miercuri instituirea carantinei, iar hotărârile au fost trimise Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului DSU pentru instituirea carantinei. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri