Timmermans: „România este pregătită pentru Schengen”

Data publicării:
timmermans bucuresti_fb 2
Foto: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi că România este pregătită să adere la spaţiul Schengen.

timmermans bucuresti_fb 2
Foto: Reprezentanța Comisiei Europene în România

„E timpul ca și celelalte țări membre să recunoască că România e pregătită să facă parte (din Schengen, n.red.). În ce privește frontierele aeriene și maritim, nu pot fi criticate pregătirile, să nu încurcăm lucrurile. România e pregătită pentru Schengen”, a declarat Frans Timmermans, într-o conferinţă de presă, la finalul vizitei oficiale la București.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, s-a aflat joi la Bucureşti, pentru o vizită oficială în cursul căreia a avut întâlniri cu oficialități-cheie ale statului român: preşedintele Klaus Iohannis, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, premierul Viorica Dăncilă, precum şi cu procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

La final, a susținut o conferință de presă în care și-a împărtășit impresiile, surprinzându-i pe jurnaliști cu deschiderea de a răspunde franc întrebărilor și cu tonul ferm, fără echivoc, cu care și-a transmis câteva mesaje-cheie către politicienii din România (Detalii aici).

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri