Tot ce trebuie să știi despre parada militară de la Arcul de Triumf, de 1 Decembrie, Ziua naţională a României

Data actualizării: Data publicării:
Repetitii parada militara 1 decembrie. Foto - MApN 28
Foto: Ministerul Apărării

Aproximativ 4.000 de militari și specialiști vor participa anul acesta la parada militară de 1 Decembrie, Ziua Națională a României, care va avea loc la Arcul de Triumf.

Potrivit Ministerului Apărării, la eveniment vor participa militari şi specialişti din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Serviciul Român de Informaţii și Administrația Națională a Penitenciarelor. Vor veni de asemenea 500 militari din peste 20 de țări aliate sau partenere. La paradă vor participa aproximativ 200 de mijloace tehnice și peste 50 de aeronave.

Tot în Bucureşti va avea loc duminică, începând cu ora 9.00, o ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol I.

Ministerul Apărării mai anunță că de 1 Decembrie, reprezentanţi ai Armatei României vor participa, la solicitarea şi cu sprijinul autorităţilor locale, ceremonii de depunere de coroane de flori, întâlniri cu militari veterani și veterani de război, defilări și expoziții de tehnică militară de luptă și armament, în garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz. Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest și Mali, precum și cei aflați în misiune în Polonia desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

În ziua paradei, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și va anunța ce restricții de circulație vor fi impuse pe străzile din zona Arcului de Triumf, în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie.

MApN recomandă oamenilor care vor să meargă să vadă parada de la Arcul de Triumf să nu aibă la ei bagaje voluminoase.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri