Tradiție brutală oprită de trupele speciale

Data publicării:
batai

Sute de poliţişti şi jandarmi au vegheat toată noaptea de ieri în comuna Ruginoasa din judeţul Iaşi ca să nu se repete o tradiţie violentă: bătaie în toată regula pentru supremaţie între două grupuri de colindători. Confruntările se lăsau de fiecare dată cu răniţi grav şi salvări chemate de urgenţă, dar cu toate acestea unii localnici au fost nemulţumiţi de intervenţia forţelor de ordine. Spun că s-au simţit „sub asediu”.

Comuna Ruginoasa a fost împânzită de oamenii legii. Chiar dacă tinerii au încercat să îi ocolească şi să îşi întâlnească rivalii într-o luptă cu bâte şi biciuri, poliţiştii şi jandarmii au reuşit să îi ţină la distanţă, ca să nu se mai rănească în numele unei tradiţii violente. Câţiva localnici au fost însă nemulţumiţi pentru că au rămas fără spectacol.

-”S-a stricat tradiția. Baruri, străzi pline cu maşini de poliție, girofaruri, câini, exact ca la război, la Ruginoasa nu e război și n-a fost niciodată război, a fost o tradiție. S-a creat starea asta de asediu.”

Oamenii legii şi-au văzut însă de treabă. Au însoţit fiecare ceată de urători iar trupele speciale i-au supravegheat atent.

După ce au încheiat defilarea, urătorii s-au întors la casele lor supăraţi că forţele de ordine le-au stricat ceea ce numeau ei distracţie.

Nici măcar nu ne-au lăsat să ne întânim față în față. Măcar să ne lase fără biciuri, fără nimic să ne întâlnim.... ăsta e orgoliul nostru. Ne batem, care câștigă e mai bun.”

Jandarmii şi poliţiştii au întrerupt tradiţia brutală a luptelor de la Ruginoasa acum patru ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri