Coșmarul DN1. Traficul blocat din cauza aluviunilor, reluat pe ambele sensuri. Se circulă cu dificultate

Data actualizării: Data publicării:
masini

ACTUALIZARE 18:00 - Traficul rutier pe Valea Prahovei, oprit din cauza apei strânse pe şosea din cauza ploilor, a fost reluat pe ambele sensuri de mers, fiind însă în continuare coloane de maşini în Buşteni şi între Sinaia şi Comarnic, pe sensul către Bucureşti. De asemenea, precipitaţiile abundente au provocat pagube în mai multe zone ale judeţului Prahova, în comuna Bertea un pod fiind avariat de viituri şi zeci de locuinţe rămânând izolate, iar în alte localităţi case şi curţi fiind inundate.

Potrivit Centrului Infotrafic, partea carosabilă de pe DN1 din staţiunea Comarnic a fost curăţată total de apă, iar circulaţia a fost reluată pe ambele sensuri de mers. Mai sunt coloane de maşini în Buşteni şi între Sinaia şi Comarnic pe sensul de mers către Capitală, în timp ce pe celălalt sens, spre Braşov, se circulă în condiţii de aglomeraţie între Nistoreşti şi Comarnic.

Poliţiştii precizează că se acţionează în continuare pentru fluidizarea traficului în Buşteni şi în Comarnic.


ACTUALIZARE 15:45  Pe DN 1, la kilometrul 107 +700 de metri, în Comarnic, judeţul Prahova, circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, ca urmare a ploilor abundente din ultimele ore, care au dus la strângerea de aluviuni pe carosabil. S-au format astfel coloane de autoturisme între Sinaia şi Comarnic pe sensul de mers către capitală şi între Nistoreşti şi Comarnic pe sensul de mers către munte. La faţa locului sunt prezente echipaje de poliţie, pompieri şi ale CNAIR, pentru degajarea totală a drumului şi reluarea traficului în condiţii normale, informează Infotrafic.


Traficul rutier era aglomerat duminică după-amiază pe Valea Prahovei, pe sensul spre Capitală, între Predeal şi Buşteni. De asemenea, vizibilitatea este scăzută în staţiunea Buşteni, unde puțin după orele amiezii ploua torenţial, relatează News.ro.

Conform Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează dinspre munte către Capitală, valorile de trafic sunt intense pe DN 1, între Predeal şi Buşteni. De asemenea, vizibilitatea este scăzută în staţiunea Buşteni, unde în prezent plouă torenţial. 

Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii le recomandă şoferilor folosirea rutelor ocolitoare - dinspre Braşov: DN1A Săcele - Cheia - Ploieşti, A3 Ploieşti - Bucureşti, din zona Bran - Moieciu: DN73 - DN72A - DN 71 - DN7, respectiv traseul Braşov - Valea Mare-Pravăţ - Stoenesti - Targovişte - Bâldana - Bucureşti sau DN73 - A1, respectiv Braşov - Piteşti - Bucureşti. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri