Autostradă închisă opt ore, după ce o cisternă cu benzină s-a răsturnat

Data actualizării: Data publicării:
cisterna

Nicio maşină nu a circulat pe Autostrada 3 Bucureşti-Ploieşti timp de mai bine de opt ore, după ce o cisternă cu remorcă încărcată cu 32 de tone de combustibil s-a răsturnat pe sensul de mers spre Capitală. Şoferul camionului a fost rănit uşor şi a fost dus la spital, iar pompierii care au îndepărtat-o au trecut printr-o situaţie periculoasă. Pe fondul căldurii de astăzi, cisterna ar fi putut exploda.

Nicio maşină nu a circulat pe Autostrada 3 Bucureşti-Ploieşti timp de mai bine de opt ore, după ce o cisternă cu remorcă încărcată cu 32 de tone de combustibil s-a răsturnat pe sensul de mers spre Capitală. Şoferul camionului a fost rănit uşor şi a fost dus la spital, iar pompierii care au îndepărtat-o au trecut printr-o situaţie periculoasă. Pe fondul căldurii de astăzi, cisterna ar fi putut exploda.

În jurul orei 11 un şofer a sunat la 112 pentru a anunţa accidentul, iar în scurt timp, la faţa locului au ajuns poliţişti şi mai multe echipaje de pompieri.

„Din acest loc se vede cel mai bine zona pe unde a ieşit cisterna de pe autostradă: a rupt balustrada iar apoi s-a prăbuşit 4 sau poate chiar 5 metri în şanţ. Cabina este una cu pământul, este o mare minune că şoferul a scăpat. Medicii spuneau că a fost transportat la spital, iar acum este în afara oricărui pericol”, relata reporterul Digi24 Cristian Popa, aflat în apropiere de locul accidentului.

ce credeti ca s-a intamplat?

Ca măsură de siguranţă, poliţiştii au luat decizia să oprească circulaţia pe autostrada care face legătura între Bucureşti şi Ploieşti, iar şoferii au fost redirecţionaţi pe DN1. În plus, pompierii au aruncat ore în șir apă şi spumă peste cisternă, pentru a reduce riscul unei explozii.

„Pentru a limita pericolul şi pentru a reduce o parte din pagubă, reprezentantul companiei a adus o cisternă pentru a face transferul combustibilului din cisterna răsturnată în cea care se vede pe autostradă”, relata Cristian Popa, reporter Digi24.

După ce jumătate din cantitatea de combustibil a fost scoasă, cisterna a putut fi ridicată cu ajutorul unei macarale.

„Momentul ridicării cisternei din şanţ a fost cu siguranţă cea mai periculoasă parte din întreagă operaţiune având în vedere că a fost nevoie de o macara de mare tonaj. Dar pericolul vine tocmai din interior, şi la această ora în cisterna avariată se află nu mai puţin de 15 tone de combustibil, care la orice mică flamă ar putea să explodeze”, relata reporterul Digi24.

Operaţiunile de ridicare a cisternei de la marginea şoselei rapide au durat aproape șapte ore.


 

ACTUALIZARE 20.00. Autostrada București-Ploiești a fost deschisă, după ce pompierii și polițiștii s-au asigurat că nu mai este combustibil pe șosea și alți șoferi nu sunt în pericol.

ACTUALIZARE 18.30. Cisterna a fost ridicată cu ajutorul unei macarale. Este cea mai periculoasă parte a operațiunii, deoarece în cisternă mai sunt încă 10-15 tone de combustibil.

ACTUALIZARE 18.00. Autostrada este în continuare închisă. Capul tractor al cisternei a fost ridicat cu ajutorul unei macarale, iar acum trebuie ridicată și cisterna.

ACTUALIZARE 14.55. Autostrada București-Ploiești este în continuare blocată, după mai bine de trei ore după răsturnarea cisternei cu combustibil. Este probabil ca circulația să rămână  blocată în continuare timp de câteva ore.

Șoferul acesteia, rănit, a ajuns la spital.

 


ACTUALIZARE 13.23. Peste 50 de pompieri intervin la fața locului, a declarat, la Digi24, Raluca Vasiloaie, purtătorul de cuvânt la ISU Prahova. Din cele 22 de motorină şi 10 de benzină, s-a scurs o tonă, a adăugat Raluca Vasiloaie.

ACTUALIZARE 13.10. Autostrada este blocată și la această oră. Șoferii care vor să ajungă în Capitală sunt redirecționați spre DN1. Cisterna transporta 22 de tone de motorină și 10 de benzină.

________________________________________________________________________________________________________________

Potrivit Poliţiei Române, traficul rutier a fost oprit pe autostrada A3, Bucureşti - Ploieşti, la kilometrul 51+800, pe sensul către Bucureşti, după ce şoferul unei autocisterne încăcate cu benzină şi motorină a pierdut controlul direcţiei, iar autovehiculul de mare tonaj s-a răsturnat în afara părţii carosabile.

Cisterna este încărcată cu combustibil, la ora actuală traficul rutier fiind închis pe autostrada A3 pe sensul către Bucureşti.

Poliţiştii rutieri roagă conducătorii auto să respecte indicatiile poliţiştilor aflaţi la faţa locului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri