Tragedia aviatică din Milano: Miliardarul Dan Petrescu ar fi cerut să se întoarcă pe aeroport. A fost găsită cutia neagră a avionului

Data publicării:
Un avion privat model Pilatus PC 12, înmatriculat cu seria YR-PDV în România, s-a prăbușit în San Donato Milanese (Milano). Toate cele opt persoane aflate la bord au murit.
Un avion privat model Pilatus PC 12, înmatriculat cu seria YR-PDV în România, s-a prăbușit în San Donato Milanese (Milano). Toate cele opt persoane aflate la bord au murit. Foto: Profimedia Images

Miliardarul român care a murit în accidentul aviatic din Italia era la manşa aparatului de zbor în momentul prăbuşirii, potrivit datelor din anchetă. Dan Petrescu a cerut să revină pe aeroport la câteva minute de la decolare, potrivit „Corriere della Sera”, care a publicat ultima convorbire cu turnul de control. Între timp, cutia neagră a avionului a fost recuperată, iar procurorii au găsit și imagini de pe camerele de supraveghere, care surprind momentul impactului.

Un tânăr, de la fereastra casei sale, în timp ce stătea cu un prieten, de la fereastra casei a surprins momentul prăbușirii, oferind anchetatorilor primele imagini după ce avionul cu 8 oameni la bord a căzut peste o clădire din Milano aflată în renovare.

Impactul a fost puternic și a declanșat imediat un incendiu. Ca prin minune, nimeni nu era pe șantier. În apropiere erau o stație de autobuz și una de metrou, așa că tragedia putea fi mult mai mare. Pentru că accidentul a avut loc într-o zonă rezidențială, sunt mulți martori. Mulți dintre ei au spus că avionul a avut probleme înainte să cadă.

-Era ora 1.05 p.m. (14:05 - ora României), când am auzit sunetul unui avion deasupra mea de parcă i se îneca motorul.

-Eram în casă, am auzit un zgomot surd ca al unui motor care nu funcționa, foarte repede am auzit explozia și apoi coloana de fum. Un dezastru.

-Am auzit o explozie foarte puternică, au zdrăngănit geamurile casei, așa că am deschis fereastra și am văzut un mare nor de fum cum se ridică spre cer. Asta am văzut.

-Ditamai coloana de fum, Fecioară Maria!

Sistemele de monitorizare a zborurilor arată că avionul înmatriculat în România a avut probleme la câteva minute de la decolare. A deviat de la traseu, iar asta le-a atras atenția controlilor de trafic.

Am o mică deviere de la traseu”, le-ar fi răspuns pilotul, potrivit cotidianului Corriere della Serra. Ar fi cerut apoi să revină pe aeroport: au fost ultimele sale cuvinte, pentru că un minut mai târziu, aeronava a dispărut de pe radar.

Tiziana Siciliano, procuror: Traseul de zbor a fost urmat până la un anumit punct, apoi a apărut o anomalie pe traseul de pe radar, iar avionul s-a prăbușit. Nu a fost o alarmă, dar a fost o anomalie. Oricum, trebuie făcut o anchetă completă. Am strâns deja imagini video.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri