Trei marinari români, repatriați din China din cauza coronavirusului. Pe nave din șantierele navale chineze mai sunt peste 40 de români

Data publicării:
Deadly Wuhan Coronavirus Spreads To Hong Kong
Foto: GettyImages

Trei marinari români aflaţi pe vapoare în diferite şantiere din China au fost repatriaţi, urmând să ajungă în România în zilele următoare. Anunțul a fost făcut în urmă cu puțin timp de Sindicatul Liber al Navigatorilor. Măsurile vin în contextul infecţiei cu noul tip de coronavirus.

Pentru un al patrulea vor fi luate curând măsuri similare. Aceasta, în condițiile în care pe nave aflate în şantiere din China sunt peste 40 de marinari români.

O situaţie exactă ar trebui să aibă Autoritatea Navală Română, dacă a întreprins demersuri către agenţiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul şi locaţia din China în care se află navigatorii români, aşa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat. Situaţia în China se află sub control deocamdată, după cum raportează autorităţile. Se recomandă evitarea aeroporturilor din această ţară”, arată SLN, într-un mesaj postat pe Facebook.

SLN le recomandă marinarilor români care se îndreaptă spre China să își ia măsuri de protecție şi să rămână la bord până când nava ajunge într-un port în care nu există riscuri de îmbolnăvire.

MAE şi Ambasada României din Beijing anunţă că deocamdată nu sunt restricţii la repatrieri decât din regiunea Hubei. OMS nu recomandă închiderea graniţelor Chinei. ITF recomandă companiilor de navigaţie care operează nave ce ajung în porturile chinezeşti un set de măsuri de protejare a navigatorilor”, a mai arătat SLN.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri