Trei români au fost depistați în Grecia cu SARS-CoV-2 și plasați în carantină

Data publicării:
(200514) -- ATHENS, May 14, 2020 () -- Aerial photo taken on May 14, 2020 shows people enjoying their leisure on Alimos public beach, south of Athens, Greece. Greek officials announced on Wednesday that as of May 16 the country's 515 organized beaches will open under restrictions to avoid overcrowding. Greece's Health Ministry reported on Thursday that the number of COVID-19 infections reached 2,770 and there have been 156 deaths since the start of the outbreak in the country on Feb. 26., Image: 519551821, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS excluding China - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Avalon.red - sales@avalon.red London: +44 (0) 20 7421 6000 Los Angeles: +1 (310) 822 0419 Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Xinhua/Avalon.red / Avalon Editorial / Profimedia
Foto: Profimedia

Trei cetăţeni români aflaţi în Grecia - doi în Salonic şi unul în Corfu - au fost confirmaţi ca infectaţi cu noul coronavirus şi au fost plasaţi în carantină, informează Agerpres, citând Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Cu privire la situaţia cetăţeanului român aflat în Salonic şi care fusese confirmat cu SARS-CoV-2, MAE precizează că acesta a fost supus unui nou test, rezultatul retestării fiind pozitiv. Astfel, persoana în cauză va rămâne în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

De asemenea, un alt cetăţean român care locuia cu persoana în cauză a fost testat la rândul său şi confirmat pozitiv pentru infecţia cu noul coronavirus, acesta fiind plasat, de asemenea, în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, în cursul zilei de miercuri, Ambasada României la Atena a fost notificată de către autorităţile elene cu privire la un cetăţean român aflat în insula Corfu şi care a fost confirmat pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2 în urma testului efectuat la intrarea pe teritoriul Republicii Elene. Acesta a fost transferat în unitatea hotelieră în care îşi va efectua carantina împreună cu un membru al familiei, tot cetăţean român.

Potrivit MAE, misiunea diplomatică s-a autosesizat în urma informaţiilor apărute în presa elenă cu privire la situaţia unui cetăţean român aflat în localitatea Nafplio care, în urma unor simptome asimilate infectării cu SARS-CoV-2, a solicitat asistenţă medicală de specialitate. Potrivit informaţiilor obţinute de ambasadă, cetăţeanul român se află în curs de investigaţii şi primeşte asistenţa medicală specifică într-o unitate medicală din Atena. Ambasada României la Atena este în contact cu respectiva unitate medicală.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri