Precizările lui Raed Arafat în cazul românilor răniți în accidentul teribil din Ungaria

Data actualizării: Data publicării:
accident Ungaria3

Grav accident în această dimineaţă, în Ungaria, în apropiere de graniţa cu România, lângă Vama Borş. Un microbuz înmatriculat în Bulgaria s-a ciocnit de un camion care staţiona la marginea drumului. Trei călători din microbuz, cetăţeni români, au murit pe loc, iar alţi şase au fost răniţi.

imagini: dehir.hu

ACTUALIZARE ora 16:15: Şoferul microbuzului inmplicat în accidentul din Ungaria este din judeţul Neamţ. El a scăpat cu răni uşoare.


ACTUALIZARE ora 14:20: Doi dintre răniţii în accidentul de dimineaţă se află în spitalul din Debreţin. Alţi patru au fost duşi la spitalul din localitatea Berettyóújfalu. Circulaţia s-a reluat în zona accidentului în jurul orei 12:35.


ACTUALIZARE: Doi dintre cei şase români răniţi în accidentul produs, marţi, în Ungaria, se află în stare critică şi sunt internaţi la spitalul din Debreţin, iar ceilalţi patru au leziuni mai puţin grave, a declarat pentru News.ro secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Raed Arafat a spus că cei şase români răniţi au fost transportaţi la spitale din Debreţin, doi dintre aceştia fiind în stare critică. Arafat a precizat că medicii din Oradea ţin legătura cu cei de la Debreţin, pentru un eventual transfer al răniţilor în România.

De asemenea, el a spus că, dacă medicii unguri vor decide că românii pot fi transferaţi în ţară, va fi trimisă o maşină de la Oradea pentru preluarea răniţilor.


"În această dimineaţă, în jurul orei 4:40 (5:40 ora României - n.n.), un microbuz cu numere de înmatriculare din Bulgaria, pe drumul 42, de lângă Biharkeresztes (la câţiva kilometri de vama Borş - n.n.). Şoferul, deocamdată în circumstanţe neelucidate, a intrat într-un camion parcat pe marginea drumului", a declarat, pentru dehir.hu, Dobo Denes, purtătorul de cuvânt al Poliţiei regiunii Hajdu-Bihar.

Deocamdată, împrejurările în care s-a produs accidentul nu sunt elucidate. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, printr-un comunicat, decesul celor trei cetăţeni români.

"Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs în dimineaţa zilei de marţi şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor şase cetăţeni români, care au fost transportaţi şi internaţi la spitale din proximitate", se arată în comunicatul MAE.

accident Ungaria1
accident Ungaria1

foto: police.hu

O echipă mobilă, împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Presa din ţara vecină scrie că e posibil ca șoferul microbuzului să fi adormit la volan. Din cauza accidentului, circulaţia în zonă a fost întreruptă ore în şir, iar traficul a fost deviat pe rute ocolitoare.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri