Tripla crimă de la Brașov | Avocat: Inculpatul este pasionat de ezoterism și în 2012 a mai încercat să se sinucidă

Data actualizării: Data publicării:
barbat crima Brasov 270318 (5)

Detalii şocante ies la iveala din ancheta bărbatului care şi-a ucis întreaga familie. A avut probleme cu alcoolul, fuma, ocazional lua droguri, era pasionat de ezoterism, căsnicia lui scârţâia, iar modul în care şi-a înfăptuit crima i-a cutremurat şi pe anchetatori. Avocatul bărbatului acuzat de înfiorătoarea crimă a explicat pentru Digi24, cum îşi vede acesta faptele.

Daniel Diaconu, avocatul inculpatului: Şi-a recunoscut faptele în integralitate şi le regretă. N-a dat un motiv foarte clar pentru care le-a săvârşit, a vorbit de forţe exterioare, care l-au împins să facă această crimă triplă. Spune, într-un final, că copiii şi soţia lui au o viaţă mai bună de acum înainte.

-Comunică cu ei?

-Nu comunică direct cu ei, a încercat să explice procurorului şi mie, în special, timp de aproape cinci ore, de ce a comis această faptă. Concluzia la care am ajuns noi este că are un comportament disfuncţional, iar procurorul, bineînţeles, a apreciat că lăsarea lui în libertate reprezintă un pericol pentru liniştea şi ordinea publică, pentru societate.

-Vizita de ieri, de la mănăstire, are vreo legătură cu ce s-a întâmplat?

-Da, urmare a vizitei pe care a avut-o la mănăstire, a fost un factor declanşator în acţiunea lui ulterioară. Imediat după această vizită de 45 de minute a avut o tentativă de suicid: şi-a înfipt un cuţit de vânătoare în zona inimii. Nu a reuşit cu acel cuţit şi, la trei ore după ce a terminat acea tentativă de suicid, s-a dus acasă şi întâi a început cu soţia, după care, la două ore, cu cei doi copii, care dormeau.

-A încercat să se sinucidă chiar acolo la mănăstire?

-În drum spre casă, a tras maşina pe dreapta, într-un moment de slăbiciune fizică şi psihică a luat decizia să se sinucidă.

-Dar ce s-a întâmplat acolo, la mănăstire?

-Povestea legată de decizia lui de a îşi lua viaţa e destul de amplă şi este legată, spune el, de simbolul cifrei 6, care, practic, toată viaţa l-a urmărit. Numele lui are trei cuvinte, toate din cifra 6, este născut în ziua de 6, spunea că la vârsta de 38 de ani, deci practic acum şase ani, a mai avut o tentativă de sinucidere. Este un om care vorbeşte mult despre Crist, despre Anticrist, despre faptul că cei din jurul lui aduceau aminte şi discutau mult cu el despre posibile legături de sinucidere şi de cât de grea este viaţa pe acest Pământ şi că copiii lui ar dori să aibă o altă viaţă şi, într-un final, el zice că le-a ales o viaţă mai bună şi că acum sunt îngeri.

-A simţit o chemare să se ducă acolo, la mănăstire, ieri?

-Nu, zice că a fost de mai multe ori la mănăstire, nu numai ieri, ci de câţiva ani încoace merge la acea mănăstire de la Şinca Veche, dar nu are legătură cu un preot anume sau un duhovnic anume. Un prieten din jurul lui într-adevăr îmi spune că înclina spre ezoterism. Este cel cu care a avut discuţii legat de ce urma să facă, dar a avut ghinionul ca acel prieten, aseară, să nu îi răspundă la telefon.

-Practic i-a omorât în somn?

-Da, pe copii în somn, dormeau. Şi pe soţie tot în somn. Îşi acuza soţia că nu stă de vorbă cu el şi că nu este atentă la ataşamentul lui sufletesc. Nu mai avea comunicare cu dânsa din punct de vedere spiritual. Şi soţia, din câte povestea inculpatul, vorbea foarte despre Illuminati, despre masonerie, despre cine conduce lumea, spune că i-a alimentat această disfuncţionalitate care îl afecta în ultimii ani din ce în ce mai mult.

-Despre afacerile familiei v-a povestit ceva?

-Regretă că vor fi distruse, practic acesta era singurul său regret din câte am remarcat, că a muncit mult să îşi construiască această afacere şi nu va mai fi nimica de ea.

-Deci nu are regrete pentru ce a făcut vizavi de copii şi soţie?

-Din păcate şi pentru mine mi-a arătat prin întrebările pe care i le-am adresat la sfârşit şi procurorul în special a insistat dacă regretă fapta. Regretă doar în măsura în care a comis-o, dar spune că e sigur că familia lui are o viaţă mai bună, aceea pe care a ales-o el!

-Şi urmează o expertiză psihiatrică, bănuiesc!

-Nu, a fost dus la o expertiză până să vină astăzi la procurori. El spune că are discernământ. Câteodată, vorbea de o nebunie temporară la momentul săvârşirii faptei. Singura expertiză care se face - dacă nu a consumat substanţe interzise înainte de această faptă.

-A amintit ceva de moartea tatălui său?

-A murit mama lui, când avea 14 ani, exact cât are băiatul lui acum. Cam de acolo încep legăturile sale şi tot felul de coincidenţe pe care le-a interpretat că viaţa i le-a oferit special să îl aducă în starea în care să facă această triplă tragedie.

-Mama lui când a murit?

-A murit când avea 14 ani, de boală.

-Ce urmează? Va fi reţinut, propus pentru arestare?

-În seara asta reţinut pentru 24 de ore, mâine este prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi, care va dispune, cu siguranţă, arestarea lui pentru următoarele 30 de zile.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri